avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care cod de procedura penala se aplica in cazul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care cod de procedura penala se aplica in cazul urmator?

Plangerea la parchet a fost depusa in Decembrie 2013 Rezolutia data in 24 Ianuarie 2014 comunicata in 28.03.2014 in care sint invocate articole din vechiul cod de proc penala In data de 08.04.2014 se adreseaza Primprocurorului
In 16.05.2014 este depusa Plangere impotriva rezolutiei de NUP invocindu-se art din noul cod de procedura penala
Va rog mult sa-mi spuneti in Notele Scrise solicitate de instanta pot invoca inadmisibilitatea judecarii si a tradivitatii introducerii plangerii
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 18:53, 1 Iunie 2014
La ce data ati depus plangerea?
Domnule avocat partenerul meu a depus plangerea pe 01Noiembrie 2013 NUP s-a dat in 24.01.2014 si partenerul meu in 16Mai 2014 a depus plangere ptr NUP
Va multumesc mult pentru raspuns
Avand in vedere ca nu inteleg exact datele pe care le indicati, va arat care este procedura si sa trageti dvs concluziile:
Conform art.339 alin.4, in cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia si se adreseaza procurorului ierarhic superior, apoi, persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termen de cel mult 20 de zile de la primire de catre procurorul ierarhic superior, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.


Plangerea a fost depusa pe 01.11.2013 in temeiul vechiului cod penal
Impotriva rezolutiri NUP a fost depusa plangere in 16.05.2014 invocindu-se temei de lege din NCPP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate adresa plangerea impotriva rezolutiei de nup a parchetului catre dna? catinf catinf Buna ziua. Vreau sa fac plangere impotriva unei rezolutii a Parchetului de NUP in calitate de persoana interesata/succesor. Pot adresa plangerea prim ... (vezi toată discuția)
Termen pentru atacarea actelor procurorului wap54 wap54 Dupa noul cod penal la cat timp de la primirea unei ordonante de NUP la o sesizare poti depune contestatie la prim-procuror? Dupa prim - procuror unde mai poti ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)