avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune prin judecatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune prin judecatorie

Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu ce drepturi am,suntem 4 frati si am mostenit o casa cu 4 camere tip vagon,adica lipite una de alta,acum 4 ani am vrut sa fac iesirea din indiviziune am picat de acord cu fratii mei sa fac cadastrul pe cheltuiala mea ei doar sa mearga la notar sa semneze,au fost de acord,cand am terminat actele dupa 2 ani si cheltuind 12 mil ei au zis ca nu mai vor,am mers in instanta,am procesul de 2 ani si 3 luni in care doar 2 frati au venit o singura data,am fost trimisi la mediator si acolo au refuzat categoric sa ne intelegem sa facem indiviziunea civilizat,procesul a continuat,au trimis experti judiciari cadastral si imobiliar si sa stabilit ca nu e posibil sa se faca separarea avand un trotuar de trecere de 1,60m si nu se putea face 4 trotuare,decat daca fiecare mergeau la notar sa dea iscalitura ca sunt de acord ca fiecare sa putem avea acces prin partea celorlalti,ei nu sau prezentat, apoi sa stabilit sa cumpar eu imobilul datorita faptului ca eu locuiesc la acea adresa de cand m-am nascut,ceilalti locuind la alte adrese,am facut alta expertiza imobiliara cu ce am investit..eu construind in plus o camera si un hol din banii mei(langa camera data de parintii mei de cand traiau) astfel sa se stabileasca cat trebuie sa-i despagubesc pe fratii mei,peste 5 zile urma sa fie ultimul termen,fratii primind citatia cu ce sa propus si-au pus avocat ca sa refuze,dupa 2 ani de cadastru,alti 2 ani si..de judecata si mediere in care nu iau interesat de nimic,mentionez ca ei nu au platit financiar de cativa ani,nu sau ingrijit de ce le-a revenit,mai pot sa-si ceara acum dreptul?se mai tine cont de ceea ce vor ei?eu investind in toate actele si cheltuile judiciare in jur de 50 mil,mai pot ei cere sa nu-mi revina mie prin despagubirea lor acum la ultimul termen?daca au avut nevoie de partea lor de ce nu au fost de acord de la inceput?pana sa cheltui atatia bani si atata timp,cu ei nu se poate convetui in aceeasi curte,le place bautura si scandalul,nu au venituri..va rog spuneti-mi ce mai pot face...multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters280223 , utilizator 12:16, 1 Iunie 2014
Aveti drepturi egale.
Situatie e incurcata, nu foarte incurcata, dar nici d-voastra nu ne-ati spus ce e important pt. noi, asta difera de ce e important in viziunea d-voastra. Banuiesc ca v-ati angajat un avocat, asa ca n-ar trebui sa va faceti griji! Dna/dl avocat nu v-a explicat care e mersul lucrurilor? Fratii cred ca au aruncat orzul pe gaste, avocatul nu-i popa sa vina la sfarsit de drum, trebuiau sa-si angajeze aparator la inceputul procesului. Acum expertizele sunt facute, loturile/sultele (adica cat trebuie sa dati fiecaruia) stabilite... treaba-i cam batuta-n cuie. Ce pot face ei prin intermediul avocatului este sa o lungeasca, se poate ajunge pana la curtea de apel, asta depinde si la cat a fost evaluat imobilul.
daca casa a fost proprietatea parintilor, fiecare are dreptul la 1/4 din mostenire, in cazul dvs. se socoteste contributiile aduse la imbunatatirile aduse casei, la actele pe care le-ati facut si pe care aveti chitante. Mult succes va doresc!
totul a fost evaluat la 63.000 din care 11.000 am investit eu in cele construite de mine si urma sa le dau despagubire 12.900 de fiecare,abia acum se facuse expertiza,au primit ei instiintare cu ce sa propus dupa care imediat au pus avocat,eu pusesem un expert extrajudiciar si cica nu e valabil iar la ultimul proces care l-am avut pe 15 mai mi sa propus de catre instanta un alt expert,sa facut expertiza si urma sa fie acum pe 5 iunie ultimul termen sa se depuna si ultima expertiza,hotararea nu era definitiva,doar se propusese de catre dl judecator,mai pot ei strica totul acum la ultimul termen?dupa 4 ani de rugaminti catre ei prin toate mijloacele?daca dl judecator tine cont de ceea ce spun ei ce pot face mai departe?acum nu vreau sa mai cedez eu..si-au batut joc de mine,de banii mei,eu intretinandu-ma doar dintr-un singur salariu,numai eu stiu cate datorii am din vina lor ,platind cheltuieli de judecata,experti,avocat, au vrut sa-mi faca rau impotrivindu-se,ei nu vroiau sa iasa din indiviziune ca eu plateam totul fiind la gramada, m-au lasat sa cheltui zicand ca vin si ei la urma ca au dreptul lor,e posibil?,mentionez ca vin mai mereu in curte,se uita si fac scandaluri mereu,au chemat politia de nenumarate ori fara motiv,eu faceau scandal tot ei o chemau,spunand ca sunt mai mari si ca ei sunt proprietari si ca nu vor semna niciodata ca nu-i poate obliga nimeni iar acum cand au vazut la ce decizie sa ajuns isi vor dreptul,mai au dreptul?
Doamna sa aveti toate chitantele cu cheltuielile si sa solicitati cheltuieli de judecata(plata avocat, expert, taxe judiciare et.)+plata impozitelorpe proprietate; chiar daca fratii lungesc procesul au sanse minime sa primeasca in natura daca nu se poate partaja.:luck:

Alte discuții în legătură

Despagubire la imbunatari aduse la mostenire ContSters280223 ContSters280223 Am avut proces de iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,imobilul mi-a fost atribuit mie eu urmand sa-i despagubesc pe fiecare cu o anumita sulta,in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune RizeaTudor RizeaTudor Buna seara! In urma decesului tatalui meu,am dezbatut mostenirea impreuna cu fratele si cu mama mea,mie revenindu-mi 3/8 din urmatoarele bunuri: o casa cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare imbunatatiri ContSters280223 ContSters280223 Am avut un proces ptr iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,nu a fost posibila partajarea in natura si mi sa atribuit intregul imobil mie,urmand ca ... (vezi toată discuția)