avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare imbunatatiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare imbunatatiri

Am avut un proces ptr iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,nu a fost posibila partajarea in natura si mi sa atribuit intregul imobil mie,urmand ca fratilor sa le platesc sultele,eu am facut multe imbunatatiri la acel imobil,am construit o camera,un hol,am tras apa si canalizare in casa,izolare termica,etc..am facut expertiza si urma ca fratii sa-mi restituie 11.110 ron dar la ultimul termen fratii si-au pus avocat si au sustinut ca n-am facut nimic ca sunt de la parinti si mi-a fost respinsa cererea si sa impartit totul in mod egal ceea ce nu era corect,am facut apel dar nu am avut dovezi,martori nu mai admiteau,procesul sa terminat,am o hotarare definitiva,
Intrebarea mea e...daca deschid proces impotriva lor pentru a-mi restitui banii pe acele inbunatatiri ce sanse am doar cu martori?aceste imbunatatiri le-am facut cand traiau parintii si nu mi-au facut nici un act pe ele,dar sunt destui martori care pot sustine ca sunt facute de mine.
as dori sa stiu daca se merita sa mai cheltui bani si timp.
cat ar dura un astfel de proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters280223 , utilizator 17:34, 8 Ianuarie 2015
Hotararea judecatoreasca prin care au fost respinse pretentiile dumneavoastra de restituire a cheltuielilor efectuate cu imbunatatirile se bucura de autoritate de lucru judecat. Asadar, o noua actiune avand acelasi obiect se va respinge din aceste considerente.
in hotarare se mentioneaza ca am facut imbunatatiri conform expertizei facuta de un expert judiciar,si scrie ca am dreptul sa pot deschide un alt proces ptr recuperare imbunatatiri,nu sa mai luat in considerare cererea mea in acel proces deoarece paratii au venit la ultimul termen cu avocat si au mintit stiind ca era ultimul termen si nu mai puteam face nimic iar la apel stiau ca nu am documente doveditoare si martori nu se accepta,am totusi vreo speranta ca pot recupera banii de la ei?pot sa ma incurc in alt proces?
Daca exista aceasta mentiune in hotarare ca puteti recupera cheltuielile printr-un proces ulterior, pot fi sanse de admitere a actiunii. E necesara o analiza in concret a inscrisurilor la care faceti referire.
dar se poate rezolva doar cu martori?altfel nu pot dovedi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire la imbunatari aduse la mostenire ContSters280223 ContSters280223 Am avut proces de iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,imobilul mi-a fost atribuit mie eu urmand sa-i despagubesc pe fiecare cu o anumita sulta,in ... (vezi toată discuția)
Inparteala ,succesiune minucu minucu Este o mostenire intre 2 frati :fratele meu a plecat in 1976,iar eu am ramas cu parinti in 1992 a decedat tata in urma succesiuni a ramas totul pe mama.in 1995 ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca imbunatatirile aduse unui imobil dezbatut in succesiune sunt realizate de o anumita persoana?  Delia Manea Delia Manea In cazul de fata mama mea se afla in proces cu cei sase frati ai sai pentru dezbaterea succesiunii. In discutie este un imobil de 80 mp si terenul aferent de ... (vezi toată discuția)