avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti cand iesi la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti cand iesi la pensie

Buna seara!daca nu ti-a venit decizia de pensionare de drept si iti faci lichidarea la locul de munca mai beneficiezi de drepturile banesti care iti revin cand iesi la pensie ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 1 Iunie 2014
Daca exista drepturi banesti acordate prin CCM sau regulamentul intern pentru iesirea la pensie, acestea se acorda doar in cazul in care incetarea CIM se face pentru pensionare, art. 56 alin.1 lit c).

Codul muncii:
ART. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
... c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; ...

Acordarea unor ajutoare in cazul iesirii la pensie este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia .

In lipsa unor astfel de dispozitii , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare sperantzula sperantzula ma numesc Spiloaca Speranta, va rog sa-mi spuneti daca dupa depunerea dosarului de pensionare.., pot sa activez pana la iesirea deciziei de pensionare????, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pensie anticipata partiala giacris giacris Buna ziua, Avem 1 angajat care si-a depus dosarul pentru pensie anticipata partiala. In data de 18.03.2016 am primit de la Casa de pensii decizia de ... (vezi toată discuția)