avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul celuilalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul celuilalt parinte

Buna ziua. Am divortat acum ceva timp si apoi m-am recasatorit. Din prima casatorie am o fata, acum in varsta de opt ani. La divort sotul a fost de acord ca fata sa stea la mine si a fost emisa o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila in acest sens. Nu am stabilit nici un orar de vizitare a copilului, fiind de acord amandoi ca trebuie sa stea si la mami si la tati. Fostul sot se afla in Anglia, iar actualul sot este plecat si el in strainatate la munca. As dori pe perioada verii sa duc fata la fostul sot, iar daca ii place acolo, sa ramana acolo. Asta ar insemna cumva sa dau custodia fostului sot, sa aibe el acolo grija de ea, sau tutela? Nu stiu exact ce si cum se face. Si ca sa o scot din tara am nevoie de acordul si fostului si actualului sot?, (avand in vedere ca amandoi sunt in strainatate? )De la fostul sot mai este nevoie odata ce am hotararea aceea definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: FloranceD , utilizator 17:01, 1 Iunie 2014
In ce an s-a dat hotararea cu minorul?
La 1 ianuarie 2012
Fiind pe noua lege va trebuie acordul tatalui pentru a iesi din tara cu minorul.
Ce treaba are actualul sot cu copilul dvs ? Va trebuie acordul tatalui ei.
Asta ar insemna cumva sa dau custodia fostului sot, sa aibe el acolo grija de ea, sau tutela?

Nu, inseamna ca o lasati in vizita. Daca vreti sa ii schimbati domiciliul la tata, va trebuie si act in acest sens, o alta hotarare judecatoreasca, care se poate da rapid daca parintii sunt de acord.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului dupa divortul la notar lacramioaragiorgiana lacramioaragiorgiana Am divortat in februarie 2012,la notar.De comun acord, a ramas ca minorul sa locuiasca cu mine,la adresa parintilor mei,sotul platindu-i o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)