avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului dupa divortul la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului dupa divortul la notar

Am divortat in februarie 2012,la notar.De comun acord, a ramas ca minorul sa locuiasca cu mine,la adresa parintilor mei,sotul platindu-i o pensie alimentara lunara,si avand un program de vizita ,de doua weekend-uri pe luna.Eu intentionez ca in cateva luni de zile sa ma mut cu serviciul si respectiv domiciliul,bineinteles impreuna cu copilul,in alt oras.Vreau sa stiu,imi trebuie acordul sotului?Bineinteles sa respect programul de vizita,aducandu-i copilul ,in orasul unde avem declarat domiciliul.Trebuie sa il anunt ,ori de cate ori parasesc orasul cu copilul?????
Va multumesc anticipat!:((
Cel mai recent răspuns: lacramioaragiorgiana , utilizator 09:34, 9 Aprilie 2012
Da, trebuie sa il anuntati pe tata despre schimbarea domiciliului minorului. Tatal exercita autoritatea parinteasca alaturi de dvs.
DA , inteleg ca trebuie sa il anunnt,dar ca sa ma mut in alt oras imi trebuie acordul lui? Daca nu e de acord ,ce sa fac ,sa raman intr-un loc ,unde nu am ce sa fac? Vreau sa imi refac viata!!!
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru schimbarea domiciliului.
Nu va trebuie acordul lui nici ca sa va schimbati domiciliul, nici ca sa va mutati in alt oras.
Stimata doamna, va rog sa-mi permiteti sa va fac o recomandare. Desi nu este necesar sa cereti aprobarea fostului sot privind schimbarea domiciliului, pentru evitarea oricaror conflicte viitoare puteti sa-l informati cu privire la intentiile dumneavoastra si impreuna sa stabiliti cum se va realiza programul de legaturi personale dintre tata si copil.
De regula, orice persoana, pusa in fata faptului implinit, chiar daca i se aduc garantii ca nu se schimba mai nimic in confortul propriu, poate avea reactii de natura conflictuala.
Ca atare, recomandarea ar fi sa discutati inainte, pentru ca fiecare sa se obisnuiasca cu situatia si sa gasiti modalitatile cele mai bune pentru viitor, in interesul tuturor, dar in special in interesul copilului.
Va doresc succes. :)
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu probleme ContSters269274 ContSters269274 Buna seara. Va adresez o intrebare legata de problema mea in ceea ce priveste custodia comuna a unui minor de varsta de 4 ani. Instanta s-a pronuntat asupra ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)