avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura Apa Nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura Apa Nova

Buna ziua,
In ultimul timp factura de la apa nova vine cu foarte multi mc, si am dori sa eliminam
prezumtia ca avem pierderi.
Va rugam sa ne sfatuiti la cine sa apelam(expert) sa verifice starea retelei de apa.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:54, 2 Iunie 2014
Anterior apelarii la serviciile unui expert ,este necesar ca presedintele de asociatie/comitetul executiv sa verifice individual apometrele individuale,sa verifice instalatia din subsolul tehnic al imobilului
In multe asociatii exista diferente intre factura si total index comunicati lunar de proprietari-diferenta datorata diferentei de clasa de precizie intre apometrul de facturare si apometrele individuale
Incercat sa faceti o citire a apometrelor de interior (in apartamente-) la data cand citeste
apometru general Apa Nova (sau pe cine aveti) La noi se face in prima zi de luni a saptamanii la fiecare inceput de luna. Daca aveti si alti consumatori trebuiesc cititi si acestia.
Dupa aceasta operatiune puteti sa apelati la furnizor in scris.Exista un aparat cu ajutorul caruia se verifica daca este sparta conducta pe traseu.Sau puteti opri apa si verificati daca
apometru inregistreaza.
Buna ziua,
se face verificarea apometrelor din 3 in 3 luni si nu am constatat diferente intre ce arata aparatele si ce comunica proprietari. Diferenta intre apometrele de apartament (suma ) si ce este trecut de apa nova pe factura este cam mare(dublu) si asta nu cred ca este data de clasa de precizie.
Vedeti daca nu s-a schimbat data de citire a bransamentului fata de perioada pe care o considerati mai convenabila, cand nu aveati atatea pierderi.

In caz ca a ramas aproximativ aceeasi data de citire, atunci puteti solicita furnizorului sa faca o verificare a contorului de bransament.
Nu avem aceasta problema, de acea rugam sa ni se spuna unde putem gasi un expert care cu sau fara aparat cu ajutorul caruia se verifica daca este sparta conducta pe traseu sa vedem tehnic daca am avem pierderi in retea.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)