avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea Asociatiei si cel facturat de APANOVA

Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa rece in factura emisa de Apanova! Care ar fi explicatiile?
Ati intalnit astfel de situatii ?

Va rog, spuneti- mi care ar fi solutia de reglementare a cazului, pe care o recomandati dv!

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
m.belu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:51, 6 Octombrie 2010
Despre ce citire este vorba? Apa Nova citeste contorul de bransament. Conducerea asociatiei (cine anume?) ce a citit? Nu e clar!
Administratorul si un membru din Comitet au citit apometrele de la fiecare apartament. Totalul rezultat din insumarea cantitatilor citite este mai mic cu 100 metri cubi decat consumul citit si facturat de Apanova la contorul de bransament. Precizez ca citirea apometrelor de catre noi a avut loc exact la data cand a citit si Apanova.
A, deci vorbiti despre "pierderile de apa"!

Da, e foarte posibil, deoarece in trecut nu toata lumea a dat citirea apometrelor in aceeasi zi cu citirea contorului de bransament, poate unii nu au dat deloc si li s-o fi pus un consum estimat mai mic decat cel real, apometrele din apartamente nu sunt de aceeasi clasa de precizie ca apometrul de bransament (adica sunt mai slabe), nu sunt montate corect (vertical incorect, orizontal corect), sunt scurgeri, fisuri nedepistate pe tevile comune, poate avarii in subsol si pierdere reala de apa, consumul de apa la curatenia holurilor, a ghenelor de gunoi etc.

Sunt cauze multe si marunte care fiecare in parte isi aduce aportul la acesta diferenta de consum.
Toate blocurile sufera de aceasta "boala" si in principal proprietarii sufera din cauza propriilor proaste obiceiuri. Nu citesc corect apometrele, nu dau citirea in ziua planificata sau nu le dau deloc. La unele blocuri se spala covoare si masini cu apa trasa din subsol sau de la ghena, pe banii tuturor.....
Fiecare bloc isi are belelele lui......
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
elga50, moderator
Da, pierderea asta de apa mi se pare foarte mare.
Proprietarii se plang ca sunt "incarcati" la cotele de intretinere din cauza acestor pierderi, si incerc sa identific cauzele.:slap:

Multumesc pentru lamuriri !:bow:
Ca sa fie identificate adevaratele surse ale acestei diferente ar trebui sa se citeasca apometrele din apartamente in aceeasi zi la toti si in aceeasi zi cu Apa Nova....3-4 luni la rand.
Sa se verifice subsolul, sa nu existe teren umed in dreptul tevilor de apa.
Sa se faca un studiu amanuntit al fiecarui apartament in decursul unui an in urma cu consumurile pe care le-a avut, avandu-se in vedere si numarul de membri de la o luna la alta ai fiecarei familii.

Si in viitor sa se manifeste o mai mare grija pentru inregistrarea consumurilor individuale cat mai corect.
Nu zic ca se va rezolva problema, dar, iata, macar la cateva luni o data, se poate face o verificare si uneori se pot trage concluzii surprinzatoare.

**Acum cativa ani am descoperit o frauda de apa calda de 60 mc la un apartament cu CT. Desi avea CT se folosea copios de apa calda din bloc. Descoperirea am facut-o din intamplare, cand a "zburat" pexalul pe care se tragea apa calda din teava comuna, la bucatarie, si a inundat-o pe vecina de jos....... Daca nu era acea intamplare ceilalti vecini le-ar fi platit lor apa calda mult si bine. Si era o familie de fost procuror, pensii colosale etc, deci cu un venit care ii scotea de sub orice suspiciune. De atunci, personal nu mai cred in gogorita ca "daca are, nu mai fura..." :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)