avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotie legala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotie legala

Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta verificare costa la 4 apometre cam 100 lei ei bine aceasta verificare este facuta cam degeaba ca oricum facturile se platesc in functie de cat indica aparatul mare de la subsol pierderile fiind impartite de catre locatari.
Partea comica este ca poti sa nu faci acasta verificare dar vei plati la pausal aici vine o parte si mai frumoasa deoarece niste vecini "inventivi " care stiu cum sa aranjeze apometrele vor consuma mult stiind ca suma va fi impartita la cei ce sunt pausal.
In concluzie uite asa isi fac anumite firme activitate si poti fi furat 100% legal
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 03:28, 22 Iulie 2022
Sunt de acord cu dvs. in ce priveste starea de fapt. Inteleg ca nu e bine nici cu apometre, nici fara apometre. Ce-i de facut? Cred ca cea mai buna solutie e deconectarea.

Lasad gluma deoparte, cred ca ar trebui sa veniti si cu o propunere de rezolvare a problemelor, inclusiv referitor la schimbarea legislatiei, nu numai cu nemultumiri. Lumea devine mai buna datorita celor ce fac iar nu a celor care se lamenteaza. Oricum, perfecta n-o sa fie niciodata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Iulian MANEA, Contabil
Solutia ar fi ca oamenii sa nu isi mai fure singuri caciula incercand sa fure apa dar ai cu cine discuta ? si uite asa din dorinta unora de a fura se umplu altii de bani desigur pe langa acele persoane cu tendinte spre furat care isi merita soarta in aceeasi oala intra si persoanele cinstite care cum se zice isi iau 100% teapa.
Va spun eu cum va inchid gura, nu numai d-voastra, tuturor celor care cartesc impotriva acestui furt, cum bine l-ati denumit! Va vor impuia capul cu clasa de precizie , adica vi se va explica pe un ton doct ca apometrul de la bransament (intrarea in bloc/scara/etc) are clasa de precizie C, iar apometrele din apartamente au clasa de precizie A sau B. Aici C este superior, este mai precis decat A sau B. ,,Teacher-ul" isi va rupe din timpul lui pretios si va va explica diferenta: cica apometrul din clasa de precizie C poate masura si picaturile, pana si firicelul acela care-ti umple o sticla de 1 litru in ,,n" ore. Si de aici e diferenta, toti locatarii e hoti si stau ore-n sir sa-si umple o cana de apa picatura cu picatura. Apometrele din clasele A sau B sunt astfel ,,pacalite" si este nevoie de o ,,redistribuire" a diferentei. Problema apare cand un locatar isi achizitioneaza un contor din clasa C, stampilat/atestat/masurat metrologic. Rezolvarea e simpla: presedintele/administratorul/femeia de serviciu, asociatia intr-un cuvant, ii ignora patalamalele si-l pun la plata ca pe oricare alt locatar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Problema apometrelor este in fiecare Asociatie, subiectul ma intereseaza, ca presedinta de asociatie de proprietari. Fiind un decalaj mare intre citirea celor generale si cele din apartamente, am facut o citire fulger a lor din cele 60 de apartamente, in doua zile, tocmai pentru a nu fi decalaj de data de citire. Diferentele sunt constante aceleasi. Ba mai mult, blocul fiind capat de coloana, ultimele doua scari fiind capatul capatului, au diferente cam de 5-6 ori mai mari decat primele 4 scari(blocul avand 6 scari cu totul). la inceput am banuit de furt, alta data de raportare falsa, dar... hiba este in alta parte. Daca aveti solutii , va rog sa ni le spuneti si noua.
Multumesc si....
Sa auzim numai de bine.
@elidor
Eu vad o posibila rezolvare a problemei astfel: dupa contorul de la bransament (contorul companiei de apa), montati un contor din aceeasi clasa de precizie, respectiv C. Gasiti pe net cate vreti, dar e bine sa consultati un specialist, nu intru in amanunte. Calibrat/verificat/sigilat de un birou metrologic autorizat, independent de compania de apa. Contorul asociatiei trebuie sa ,,bata" cu cel al companiei de apa, in limita tolerantei. Daca nu se intampla asa, aveti ocazia sa actionati compania de apa in instanta. Intai si intai as solicita prin ordonanta presedintiala sigilarea ambelor contoare si verificarea ulterioara la un laborator metrologic independent. Cine stie, poate iese porumbelul...

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)