avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru teren

buna ziua,
problema mea este urmatoarea. eu si sotul meu avem o proprietate comuna cu cumnatul si cumnata mea. Ambii avem acte de vanzare cumparare. Ei nu doresc sa facem granituirea, noi dorind sa separam proprietatile si sa facem gard, drept pentru care i-am actionat in judecata. problema este ca, desi am depus la dosat certificat fiscal, contractele de vanzare cumparare , din care reiese valoarea la care am cumparat terenul, de fapt este un teren cu o casa si fiecare a cumparat 1/2 din aceasta proprietate, am primit o hartie de la Judecatorie prin care ni se solicita anexarea la dosar a unui document, nu se specifica ce fel de document , privind valoarea terenului in vederea stabilii taxei de timbru.
Din certificatul fiscal nu reiese valoarea, pentru ca ei impoziteaza terenul la metru patrat in functie de zona, inteleg ca valorile din contract nu sunt valabile... aveti idee ce acte mai trebuie sa depun, cumva un raport de evaluare? Avocatul insista sa scoatem un certificat fiscal cu valoare pentru teren, certificat pe care primaria refuza sa-l elibereze, motivand ca nu are valoarea terenului atata timp cat el calculeaza impozitul conf. codului fiscal, unde are stabilita o valoare pe mp. si mereu am primit un certificat in care este trecuta suprafata, procentul detinut de fiecare proprietar si atat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:41, 2 Iunie 2014
S-ar putea sa fie vorba despre valoarea de tranzactionare, notarii (dar nu numai!) lucreaza cu astfel de valori. Mergeti la un notar de pe langa judecatoria de care apartine imobilul si vedeti valorile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit casa timisoara 2016 +70% Transsive Transsive Buna ziua In 2014 si 2015 am platit 205 lei impozitul pe casa (70mp) si teren (500mp). Este proprietate rezidentiala. Anul acesta vad ca impozitul s-a ... (vezi toată discuția)
Cat costa hodan hodan cat costa acu un act de vanzare-cumparare pt o proprietate pe metru patrat :( (vezi toată discuția)
Vanzare teren . incadrare din ''agricol'' in ''curti constructii'' ralucabun ralucabun Buna ziua, Ca o continuare a intrebarii pusa de mine in urma cu cateva zile - daca se poate vinde un teren sub grila notariala?- revin astazi cu o alta ... (vezi toată discuția)