avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Suprafata utila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Suprafata utila

Buna seara,

Va adresez urmatoarea intrebare: terenul unei case face parte din suprafata utila a acesteia?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:49, 2 Iunie 2014
Nu !
gradina unei case in ce suprafata se incadreaza? Multumesc!
Depinde cum este incadrata in Cartea Funciara.
De obicei este "curti-constructii"

Vezi:
Legea locuinţei nr.114 din 11 octombrie 1996:

Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, dusul, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pâna la 1,00 m, nisele de radiatoare, precum si suprafatele ocupate de sobe si cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare soba si cazan de baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe. In cazul locuintelor duplex, rampa, mai putin palierele, nu se cuprinde in suprafata utila a locuintei. Uneori apare si notiunea de suprafata utila totala (nedefinita in Legea locuitei) ca suma dintre suprafata utila si suprafata logiilor si a balcoanelor.


Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am inteles, multumesc. In expertiza tehnica judiciara si nu numai, calculul valorii estimative a unui imobil se face avand in vedere suprafata utila sau suprafata construita?
Instanta formuleaza obiectivele expertizei tehnice si acolo se mentioneaza ce valoare trebuie estimata.
Partile in proces pot propune obiective pentru expertiza.
Depinde si de scopul pentru care se evalueaza proprietatea sau doar partea construita (imobil) sau imobilul impreuna cu tot terenul aferent, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf fara suprafata utila adidanni adidanni buna ziua, care ar fi demersurile pt. a trece suprafata utila intr-un extras CF, in cazul unui imobil, daca aceasta nu apare.multumesc.:O:) (vezi toată discuția)
Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)