Tatal meu, 84 ani, grav bolnav, locuieste la 300 km de mine, impreuna cu sotia lui, bolnava si ea. Nu au pe nimeni care sa-i ajute, decit un "prieten" in care eu nu am incredere.
L-am vizitat recent pe tatal meu si am constatat ca sotia lui, din ignoranta si/sau rea vointa, nu are grija de el. Nici sanatatea ei nu-i permite sa-l ingrijeasca corespunzator. L-am gasit pe tata lovit in frunte, intre ochi, deoarece cazuse in casa inainte de a veni noi. Sotia lui a cazut brusc din picioare, in prezenta noastra, a lesinat de oboseala, asa ne-a spus ulterior.
Cit am stat in preajma tatalui, 5 zile, la hotel ca sa nu deranjam, acesta si-a revenit. Dupa ce am plecat, doua zile ne-am tot sunat, era vesel si bine. Din ziua a treia sotia i-a inchis telefonul, Am aflat, cu greu, de la "prieten", ca tata e la pat, ca iarasi a cazut, ca toate telefoanele sunt inchise de sotie ca sa nu fie deranjat.
Sotia lui are probleme medicale la cap, nu doarme, aude zgomote care nu exista, este irascibila, tipa tot timpul la el. Tatal meu este la cheremul ei, nu-i convine, dar nu are nici curajul sa se opuna.
La ce institutii pot apela ca sa il ajut? Nu pot sa-l las pe mina unor straini incompetenti.
Precizez ca, din partea mea, nu exista nici un fel de interes material. Din partea sotiei si a "prietenului" cred ca exista doar interese materiale.
Va multumesc.
Puteti sesiza oficial directia de protectie a copilulului care are competenta de solutionare a situatiilor de acest gen
Puteti sesiza oficial serviciul specializat din primarie care se ocupa de batrani
In situatia mentionata de dv,exista posibilitatea sa fie necesara internarea ambilor parinti in unitati specializate
Inteleg ca sotia respectiva nu este si mama dvs, insa e mult pana la a o numi "straina" - ea ii este, totusi, sotie. Ca nu se poate ocupa de sotul ei mai bine e (din cele relatate de dvs) mai degraba urmare a bolilor ei, decat a interesului material.
Puteti incerca sa-i aduceti mai aproape de dvs si sa aveti dvs grija de ei sau puteti gasi pe cineva (care sa prezinte incredere pentru dvs) pe care sa-l platiti ca sa se ocupe de ei.
Tatal meu, batrin si bolnav la pat, este izolat de mine de catre sotia lui. I-a inchis telefonul. Am trimis o telegrama sa il deschida. L-a deschis dar a restrictionat numarul meu. Nu pot sa vorbesc cu el, nu stiu ce i se intimpla. Locuieste la 300 km de mine. Sigur, pot sa ma duc pina acolo dar intii vreau sa vorbesc cu el. Nu am la cine sa apelez in acel oras.
In mintea mea am convingerea ca tatal meu este sechestrat si ca i se pune viata in pericol.
Poate Politia sau Parchetul sa ma ajute? Sau alte institutii?
Va multumesc.
Nu raspunde la alte numere de pe care am sunat. Nu stiu in ce stare de sanatate este.
In urma cu zece zile ne-a chemat sa ne vedem pentru ca se simtea foarte rau. In citeva zile si-a revenit, am plecat, am vorbit doua zile la telefon, era totul bine, dupa care i s-a inchis telefonul.
Va multumesc pentru raspunsuri.