avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La ce institutii ma pot adresa pentru a-mi proteja ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La ce institutii ma pot adresa pentru a-mi proteja tatal batran si bolnav care este rau ingrijit de sotia lui?

Tatal meu, 84 ani, grav bolnav, locuieste la 300 km de mine, impreuna cu sotia lui, bolnava si ea. Nu au pe nimeni care sa-i ajute, decit un "prieten" in care eu nu am incredere.
L-am vizitat recent pe tatal meu si am constatat ca sotia lui, din ignoranta si/sau rea vointa, nu are grija de el. Nici sanatatea ei nu-i permite sa-l ingrijeasca corespunzator. L-am gasit pe tata lovit in frunte, intre ochi, deoarece cazuse in casa inainte de a veni noi. Sotia lui a cazut brusc din picioare, in prezenta noastra, a lesinat de oboseala, asa ne-a spus ulterior.
Cit am stat in preajma tatalui, 5 zile, la hotel ca sa nu deranjam, acesta si-a revenit. Dupa ce am plecat, doua zile ne-am tot sunat, era vesel si bine. Din ziua a treia sotia i-a inchis telefonul, Am aflat, cu greu, de la "prieten", ca tata e la pat, ca iarasi a cazut, ca toate telefoanele sunt inchise de sotie ca sa nu fie deranjat.
Sotia lui are probleme medicale la cap, nu doarme, aude zgomote care nu exista, este irascibila, tipa tot timpul la el. Tatal meu este la cheremul ei, nu-i convine, dar nu are nici curajul sa se opuna.
La ce institutii pot apela ca sa il ajut? Nu pot sa-l las pe mina unor straini incompetenti.
Precizez ca, din partea mea, nu exista nici un fel de interes material. Din partea sotiei si a "prietenului" cred ca exista doar interese materiale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iancua1 , utilizator 10:58, 7 Iunie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este trist ce povestiti si socant modul in care cautati rezolvarea. Cine vreti sa rezolve problema tatalui? Oamenii se nasc dependenti de altii, ajung sa isi doreasca sa fie independenti dar...experienta te invata ca starea normala de convietuire este de interdependenta. Cand erati mica, tatal a avut grija sa va faca mare acum situatia s-a schimbat. DUMNEAVOASTRA trebuie sa il ajutati sa aiba o batranete linistita. Nici un motiv si nici o scuza nu il ajuta. Ca sa primiti un sfat trebuie sa vedem filmul vietii lui si a dumneavoastra. Cu imaginatie puteti gasi solutia. Imaginati-va ca sunteti in locul lui - ce ati dori sa faca copilul dv.? Daca aveti raspunsul, actionati. Tatal este trecutul din care veniti si copilul este viitorul pe care il urmati. Acesta este lantul iubirii. Vedeti unde este rupt. Poate...v-a chemat sa vedeti in ce situatie este, a crezut ca veti actiona in vreun fel. Parintii nu doresc sa fie o povara pentru copii lor, ei nu stiu sa ceara, ei doar dau. Uite ca vine o vreme cand nu mai pot. Personal va spun: cea mai mare tristete ma cuprinde cand aud o persoana in varsta spunand: Nu mai vreau sa traiesc!
Daca doriti sa-i fie bine - faceti binele!
Pot sa spun si eu ceva??Eu n-as lasa singur un parinte care vad ca sufara,nu m-as adresa la autoritati,l-as lua acasa imediat,chiar daca ar trebui sa dorm cu el in acelas pat!!!
Stimata Wewerita!!!In sfarsit o licarire de lumina in aceasta discutie asa de sumbra!!Nu pot sa cred ca cineva vreea sa rezolve problemele familiare in maniera legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii impiedicati sa isi ajute tatal in ultimele lui luni de viata, de niste straini interesati de banii decedatului. Mitra Mitra Tatal nostru, recent decedat la 83 ani, era casatorit cu o doamna care nu a avut copii niciodata. Noi locuiam la 300 km de tatal nostru si am avut relatii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa evit ca sotia tatalui meu sa retraga bani din contul lui pentru a profita doar ea singura de aceste sume? Bolica Bolica Tatal meu, in varsta de 80 ani, are o suma de bani in banca, bani castigati legal de el singur, in timpul ultimei casatoriil. Sotia lui actuala, care nu are ... (vezi toată discuția)
Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca tata se imbolnaveste dar ne-a mintit, tata decedand intr-un spital, singur printre straini Mitra Mitra Tatal meu locuia la 300 km de mine. Era casatorit cu o doamna cu care nu a avut copii. Fiind in virsta si neavind incredere in sotia lui, s-a inteles cu un ... (vezi toată discuția)