avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La ce institutii ma pot adresa pentru a-mi proteja ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La ce institutii ma pot adresa pentru a-mi proteja tatal batran si bolnav care este rau ingrijit de sotia lui?

Tatal meu, 84 ani, grav bolnav, locuieste la 300 km de mine, impreuna cu sotia lui, bolnava si ea. Nu au pe nimeni care sa-i ajute, decit un "prieten" in care eu nu am incredere.
L-am vizitat recent pe tatal meu si am constatat ca sotia lui, din ignoranta si/sau rea vointa, nu are grija de el. Nici sanatatea ei nu-i permite sa-l ingrijeasca corespunzator. L-am gasit pe tata lovit in frunte, intre ochi, deoarece cazuse in casa inainte de a veni noi. Sotia lui a cazut brusc din picioare, in prezenta noastra, a lesinat de oboseala, asa ne-a spus ulterior.
Cit am stat in preajma tatalui, 5 zile, la hotel ca sa nu deranjam, acesta si-a revenit. Dupa ce am plecat, doua zile ne-am tot sunat, era vesel si bine. Din ziua a treia sotia i-a inchis telefonul, Am aflat, cu greu, de la "prieten", ca tata e la pat, ca iarasi a cazut, ca toate telefoanele sunt inchise de sotie ca sa nu fie deranjat.
Sotia lui are probleme medicale la cap, nu doarme, aude zgomote care nu exista, este irascibila, tipa tot timpul la el. Tatal meu este la cheremul ei, nu-i convine, dar nu are nici curajul sa se opuna.
La ce institutii pot apela ca sa il ajut? Nu pot sa-l las pe mina unor straini incompetenti.
Precizez ca, din partea mea, nu exista nici un fel de interes material. Din partea sotiei si a "prietenului" cred ca exista doar interese materiale.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iancua1 , utilizator 10:58, 7 Iunie 2014
Puteti suna la politie ( la postul din localitate ) sa faca o verificare, sa stiti macar ca e in viata, insa sa verifice cineva daca e bine ingrijit cam greu.. sunati si la DGASPC, dar nu va faceti sperante ca va va spune altceva decat ca e bine ingrijit.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Faptul ca sotia a restrictionat telefonul tatalui meu, fara acordul lui, astfel incit noi, copiii lui, sa nu putem lua legatura cu el, nu este cumva o infractiune?
Nu va mai concetrati atat de mult pe pedepsirea sotiei tatalui - asta nu-l ajuta cu nimic pe tatal dvs, n-o sa fie mai bine ingrijit.
Daca tatal dvs depune plangere la politie ca i-a fost luat telefonul de sotie ... poate ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal meu locuieste la 460 de km de mine. Nu este grav bolnav (tensiune, o forma moderata de diabet, o hepatita cronica) dar are 80 de ani. Se descurca binisor pt el singur, dar daca are de cumparat mai mult de 3-4 kg, de facut curat nu se descurca singur.

S-a interesat si el m-am interesat si eu si la Primarie exista Directia de Asistenta a Pers Varstnice. Am fost acolo, am dus acte, am dat declaratii, si contra a 5% din pensie trece cineva pe la el 2 ore in fiecare zi lucratoare.

Daca aveti si ceva certificate medicale ale tatalui si sotiei dansului cred ca se poate la fel pt ei. Acum depinde si de primarie, tata locuieste intr-un oras dar cred ca si tatal dvs la fel.

Alte discuții în legătură

Copii impiedicati sa isi ajute tatal in ultimele lui luni de viata, de niste straini interesati de banii decedatului. Mitra Mitra Tatal nostru, recent decedat la 83 ani, era casatorit cu o doamna care nu a avut copii niciodata. Noi locuiam la 300 km de tatal nostru si am avut relatii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa evit ca sotia tatalui meu sa retraga bani din contul lui pentru a profita doar ea singura de aceste sume? Bolica Bolica Tatal meu, in varsta de 80 ani, are o suma de bani in banca, bani castigati legal de el singur, in timpul ultimei casatoriil. Sotia lui actuala, care nu are ... (vezi toată discuția)
Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca tata se imbolnaveste dar ne-a mintit, tata decedand intr-un spital, singur printre straini Mitra Mitra Tatal meu locuia la 300 km de mine. Era casatorit cu o doamna cu care nu a avut copii. Fiind in virsta si neavind incredere in sotia lui, s-a inteles cu un ... (vezi toată discuția)