avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta in anul 2013 am depus un divort cu partaj (un apartament) la judecatoria sector 6, pentru partaj am depus ajutor public judiciar prin care taxa de timbru mi s-a esalonat. la primul termen de judecata am renuntat la capatul de cerere privind partajul pentru ca eram in imposibilitatea de a achita aceasta taxa de timbru chiar si esalonata. acum in 2014 de comun acord cu fostul meu sot am decis sa vindem apartamentul dar de la administratia financiara mi s-a spus ca trebuie sa achit o taxa de timbru altfel nu imi da certificat fiscal fara sarcini. ce trebuie sa fac de la judecatorie nu mi-au anulat aceasta taxa iar de la anaf nu vor sa o stearga decat cu hartie de la judecatorie. Cum sa platesc o taxa daca nu o datorez , partajul nu s-a facut prin instanta?
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
cristina1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristina1980 , utilizator 16:05, 30 Iulie 2015
Mergeti la ANAF cu incheierea legalizata sau cu hotararea unde scrie ca ati renuntat la partaj.
E posibil sa trebuiasca sa solicitati lamurirea dispozitivului sentintei, daca celor de la Anaf nu le este suficienta sentinta in care se precizeaza sper ca ati renuntat la partaj.
Am fost la Anaf cu hotărârea legalizata au spus ca nu le este de folos ca in adresa lor de la judecatorie scrie de taxa de timbru nu scrie nimic de partaj. Am cerut lămurire dispozitiv la Instanta, am cerut anularea acestei taxe si mi-au respins Judecatoarea a motivat ca nu are temei legal de anulare a taxei de timbru deși eu nu m--am judecat pe capătul de cerere care trebuia timbrat pentru ca am renunțat la el, si este menționata aceasta renuntare si in sentinta. Am încercat completare dispozitiv si am solicitat restituirea taxei, normal a respins motivând ca nu o poate restituii pentru ca nu am plătit-o. Deci e o nebuloasa si eu nu știu ce sa mai fac si unde sa ma duc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
cristina1980, utilizator
Mai sunteti in termen sa atacati incheierea de indreptare/ completare/ lamurire dispozitiv?
Este definitiva..... După noua procedura pot face revizuire dar mi se pare o prostie pentru ca nu vad ce motiv sa mai invoc

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru partaj leona777 leona777 buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog. Am deschis proces de partaj impotriva fostului sot, ptr ca nu dorea sa vindem casa, am platit taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Partaj, taxa de timbru stefanliliana stefanliliana Mi a fost respinsa cererea de partaj in care eu cer cota parte din valoare imobil după 15 ani de căsnicie și aducand că aport la î reconstructia ... (vezi toată discuția)
Eroare avocat - doresc anularea obligativitatii platii taxei de timbru IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, In cazul unui proces de partaj pe care l-am demarat avind un bun comun cu citeva rude, mi s-a spus ca pot renunta oricind la procesul de partaj. ... (vezi toată discuția)