avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA consultata tehnica UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA consultata tehnica UE

Daca prestez consultata tehnica catre un stat din uniunea europeana si ea face dovada ca plateste TVA la ei la suma de bani care mi se da eu trebuie sa mai platesc TVA aici.(nu ar fi dubla impozitare?) Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:07, 11 Iunie 2014
Destul de ambigua intrebarea.
Inteleg ca sunteti platitor de tva, dar neinregistrat in ROi
Daca este asa nu aveti voi sa fact intracomunitar. ( risc: amenda doar)
Nu sunteti obligat la plata tva in tara.
Sint platitor de TVA si fac consultanta pentru un stat din UE.Daca la venitul anual pe care eu il am si la care statul din UE plateste la el TVA pentru venitul meu eu trebuie sa mai platesc la noi in tara pentru ca ar fi dupa parerea mea o dublu impozitare
nu platiti tva in RO in nici un caz pt prestari intracomunitare. Doar puteti lua o amenda pt ca sunteti obligat sa va inregistrati in ROI.
Daca va inregistrati in roi ( cu un cod de tva pt intracomunitare) ramaneti neplatitor de tva in tara dar cand facturati intracomunitar o sa facturati cu acel cod de tva ( tva zero si partenerul face taxxare inversa - adica nu mai plateste tva la el in tara)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)