avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua CIM-uri in derulare, dar salariata a intrat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua CIM-uri in derulare, dar salariata a intrat in concediu de maternitate

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se intampla cu CIM nr. 2, cu norma partiala, al unei salariate careia i s-a supendat CIM 1 (unde are baza) pentru concediu de intretinere al copilului? CIM 2 tb incetat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 7 Mai 2009
Despre ce concediu este vorba mai exact?
Concediu de maternitate(pre/postnatal) sau concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani?
1. Multe salariate confunda concediul de maternitate cu cel de crestere copil pana la 2 ani si de aici multe confuzii.
2. Indiferent de ce fel de concediu aveti (maternitate sau CCC) nu puteti avea un CIM activ in aceasta perioada. Acesta se suspenda.
daca aveti concediu de maternitate pre sau postnatal, acesta se va plati de catre ambele firme.
Formularul original de concediu medical se depune la firma unde aveti norma intraga, iar la firma unde aveti contract cu timp partial depuneti o copie.
elfulina a scris:

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se intampla cu CIM nr. 2, cu norma partiala, al unei salariate careia i s-a supendat CIM 1 (unde are baza) pentru concediu de intretinere al copilului? CIM 2 tb incetat?

Multumesc.

Ambele c.i.m. se suspenda in baza art.51 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim concediu medical cod 08 AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua, As vrea si eu sa stiu cu ce data se face decizia de suspendare CIM daca am intrat in concediu medical (de maternitate) incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Postnatal si cic angajator partime brendissima brendissima Cum tb procedat in cazul in care salariata insarcinata va intra in postnatal la angajatorul la care lucreaza cu norma intreaga vis-a-vis de alt contract cu ... (vezi toată discuția)
Mariri salariale in timpul concediului prenatal oana123456 oana123456 Buna ziua, Voi intra in concediu prenatal in luna aprilie 2016. In mai 2016 in cadrul companiei se ofera mariri salariale. Pot beneficia si eu de aceste ... (vezi toată discuția)