Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, primaria depune in copie proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizatiei si constatam pe aceasta copie a proiectului, neconcordante grave de cote. In iunie 2012, pierdem acest proces, in ciuda pv de inspectie ale ITC, in care scrie negru pe alb ca atat certificatul de urbanism cat si autorizatia de construire au fost emise cu incalcarea legii nr, art, alin. In august 2012, schimbandu-se arhitectul sef al orasului, noul arhitect sef constata ca in proiectul existent la primarie sunt falsuri grosolane, adica sunt cote acoperite cu corector alb peste care s-a scris cu pix negru; nu exista semnatura si stampila proiectantei pe aceste "modificari". Falsurile au fost facute cu scopul de a demonstra ca proiectul respecta conditiile impuse de certificatul de urbanism si in consecinta, autorizatia a fost emisa legal.
In decembrie 2012 depunem o plangere penala in care aratam, cu mai multe probe, ca aceste falsuri nu s-au putut produce decat in martie 2008, inainte ca primaria sa depuna proiectul in instanta; aceste falsuri au fost facute tocmai pentru a demostra ca proiectul respecta conditiile din certificatul de urbanism si in consecinta autorizatie emisa este legala. Tot in acesta plangere penala reclamam si ca procesul verbal de receptie a lucrarilor a fost semnat nelegal, pentru ca, asa cum am constatat in februarie 2012, in urma unui raport de expertiza tehnica judiciara in care s-au facut masuratori, cotele blocului sunt cu 25% mai mare decat proiectul autorizat. Deci noi reclamantii am aflat abia in 2012 de falsificarea proiectului, de uz de fals si abuz in serviciu, fals si abuz de care insa beneficiarul autorizatiei de construire s-a folosit sa intabuleze blocul, sa vanda apartamente si sa castige procesul.
Noi reclamantii am dat declaratii in dosarul de cercetare penala, am depus o serie de probe, iar in mai 2014 am consultat dosarul si am constatat ca doar unul dintre cei invinuiti de fals, uz de fals si abuz in serviciu a dat o declaratie, in octombrie 2013, declaratie in care, pe o pagina, scrie ca va da alta data o declaratie! Astazi, dupa cca un an si jumatate, ni s-a spus ca faptele reclamate de noi s-au prescris si ca de fapt, erau prescrise inca de cand am depus plangerea penala!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind termenul de prescriere a faptelor, avand in vedere ca:
- noi am aflat de falsurile facute in proiect abia in august 2012 si ca primaria si beneficiarul s-au folosit in instanta, pana in iunie 2012, de acest proiect falsificat;
- noi am aflat de faptul ca pv de receptie la terminarea lucrarilor blocului a fost semnat fara obiectiuni (desi cotele constructiei nu corespund cu proiectul), abia in februarie 2012.
Cel mai recent răspuns:
misu11 , utilizator
15:47, 9 Iulie 2017