avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... timbrare cerere reconventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

timbrare cerere reconventionala

Buna ziua,
Soacra mea a deschis succesiune dupa socrul meu in instanta. In afara de imobilul care face obiectul succesiunii mai exista si doua locuri de veci. Eu am cerut instantei ca reclamanta sa aduca la masa succesorala si aceste locuri de veci avand in vedere ca si sotul meu este inmormantat acolo. Instanta mi-a cerut sa depun o cerere in acest sens. Intrebarea mea este, daca depun cererea reconventionala cand trebuie sa platesc taxa judiciara de timbru si cine o calculeaza pentru ca actele acestor locuri de veci sunt la soacra mea si eu nu cunosc valoarea acestora?Va multumesc!
Intocmiti cerere reconventionala si aratati valoarea estimata de dvs.pentru locul de veci.La aceasta valoare estimata se va calcula taxa timbru.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
avvalentina, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Taxa de timbru se calculeaza la intreaga valoare a locului de veci sau doar la partea care mi-ar reveni in urma partajului?
Art. 3
(1) Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a) pana la valoarea de 500 lei — 8%, dar nu mai putin de 20 lei;

b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;
c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;
d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;
e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.
(2) Se taxeaza potrivit alin. (1) si urmatoarele categorii de actiuni:
a) in constatarea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial; cererea privind repunerea partilor in situatia anterioara este scutita de taxa de timbru daca este accesorie acestor cereri;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru louisfigo louisfigo Buna ziua! As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o despagubire de 140.000 de euro intr-un proces civil pentru tulburare de posesie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa timbru madalinagabriel madalinagabriel Bună seara,am un dosar pentru intabulare casa pe cale judecatoreasca,iar azi am primit o scrisoare prin care sunt instiintata ca am de platit o suma de...care ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru sau scutire taxa ? negut negut Buna ziua ,Am fost executat silit prin poprirea conturilor . Mi s-au oprit mai multi bani decit datoram . Mi s-a spus ca trebuie pentru recuperarea banilor ... (vezi toată discuția)