avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... in ce conditii se obtine indemnizatia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

in ce conditii se obtine indemnizatia

Buna ziua,
sunt angajata cu contract pe per nedeterminata.
Si vreau sa imi dau demisia si sa nu ma reangajez cu alt contract de munca. Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatie de maternitate trebuie sa faci dovada veniturilor din salariu din ultimele12 luni dinaintea nasterii.

1/Care este minimul de luni? 12 sau mai putin?
2/ ce alte tipuri de venituri sunt eligibile pt asta?
3/ pot sa imi platesc vreo cotizatie la stat ca sa pot beneficia de indemnizatie fara sa fi fost angajata?
4/ conteaza doar lunile de munca dinaintea nasterii? nu conteaza ca ai avut salariu 12 ani si tocmai in anul ala nu?
5/ daca eu in timpul sarcinii imi deschid o Interpr Individ sau un SRLD mai sunt eligibila pentru indemnizatie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 21 Aprilie 2015
am fost la CASMB si se poate sa imi platesc in calitate de asociat al firmei cei 0.85% aplicat la salariul min pe econ, din buzunar insa acest lucru imi va da dreptul la indemnizatia de maternitate pt cele 126 zile doar (se completeaza un formular de pe siteul casmb si se depune la sediul din Titeica pt Bucuresti)....pentru perioada de 2 ani de ingrijire copil mi s-a spus ca este o alta institutie a statului care se ocupa de asa ceva....aveti idee care?
Si daca acei 0.85% nu imi ofera decat dreptul la 126 zile de indemnizatie...care sunt regulile care se aplica pentru a fi eligibila pt concediul de crestere copil 2ani?
multumesc anticipat
1. In raspunsul meu din 4 iunie v-am arata care sunt conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.
1. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestor venituri.

2. Indemnizatia pentru CCC se aproba si se plateste de catre Agentia Municipala pentru Plati si Inspectie Sociala Bucuresti (AMPIS).

3. Cerea si actele necesare se depun la Primaria de sector care le trimite la AMPIS.

4. Daca doriti mai multe amanunte puteti citi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului sweet_angell sweet_angell buna ziua. am auzit ceva si vreau sa va intreb daca este adevarat sau nu..am inteles ca in momentul in care o viitoare mamica nu e angajata dar face studii ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului familistu familistu buna ziua o persoana care in perioada ianuarie - septembrie 2009 a beneficiat de ajutor de somaj, iar in perioada decembrie 2012 pina in prezent angajat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 32bujor 32bujor Buna ziua Sotia este incadrata din data de 1.10.2014 si in data de 09.11.2014 am aflat fericita veste ca este insarcinata. Intrebarea mea ar fi dupa nastere ... (vezi toată discuția)