avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie

Buna ziua,un cuplu vrea sa se casatoreasca in Bucuresti,unul din localitatea Craiova(cu domiciliu in buletin),altul in Targu Neamt(in buletin ),ambii locuiesc cu chirie in Bucuresti,ce trebuie sa faca pentru a se casatori aici,le trebuie mutatie?
Dar daca se casatoresc in una din localitatile mentionate ? Care sunt procedeele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:59, 24 Iunie 2014
Pot incheia casatoria si in Bucuresti, dar in anumite conditii

Noul cod civil
SECŢIUNEA a 2-a
Formalităţile pentru încheierea căsătoriei
Art. 279
Locul încheierii căsătoriei
(1) Căsătoria se celebrează de către ofiţerul de stare civilă, la sediul primăriei.
(2) Prin excepţie, căsătoria se poate celebra, cu aprobarea primarului, de către un ofiţer de stare civilă de la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu obligativitatea înştiinţării primăriei de domiciliu sau de reşedinţă a viitorilor soţi, în vederea publicării.

Aici e vorba de primarul sector


Daca vreti neaparat sa va casatoriti in Bucuresti cereti-i proprietarului sa va faca contract de comodat (asta e folosinta gratuita, nu trebuie inregistrat la ANAF sau autentificat la notar) macar pentru 6 luni ca sa va puteti face viza de resedinta pentru aceeasi perioada.
In opinia mea o astfel de cerere nu va fi aprobata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in alta localitate CERox CERox Buna ziua, Mirii au domiciliul in Cluj, dar vor sa se casatoreasca civil in alt judet. Se poate? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean ... Amas10 Amas10 Buna ziua, M-ar interesa in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si unul strain, daca dosarul se poate depune si cununia civila se poate organiza in ... (vezi toată discuția)
Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de ... csimion70 csimion70 Căsătoria se poate încheia în alta localitate în afara de cea de domiciliu? (vezi toată discuția)