avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui teren

buna ziua,as vrea sa cumpar un teren 340m,proprietara are un cadastru mai vechi,iar din spusele celui care a venit sa masoare trebuie sa faca intabularea terenului si dezmembrarea in doua loturi.trebuie sa le faca pe numele proprietarului,nu pe numele meu.dupa care poate sa-mi vinda.va fii o problema ca vor fii pe numele lui?ce diferenta este daca vor fii facute pe numele lui sau pe numele meu.ma dezavantajeaza cu ceva?tinind cont ca eu vreau sa construiesc o casa.
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 11:44, 11 Iunie 2014
din ceea ce ati spus imi reiese ca o persoana detine in proprietate un teren. din acel teren, doreste sa va vanda o suprafat de 340 mp?
daca este asa, atunci proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea terenului. dezmembrarea se va face numai pe numele proprietarului. dupa care va putea sa va vanda terenul de 340 mp.
nu au ce problme sa apara. aveti doua variante. sa faca actul de dezmembrare, il intabuleaza in cartea funciara (operatiune care poate dura si zece zile lucratoare), dupa care face contractul de vanzare cumparare cu dumneavoastra. sau face actul de dezmembrare cu vanzare cumparare, si se depun impreuna la cartea funciara.
de obicei bine este sa se astepte operarea actului de dezmembrare, dupa care sa faceti restul.
sa va asigurati ca lotul nou dezmembrat, are cale de acces(iesire la drum) ca daca nu, trebuie sa aveti in vedere instituirea unui drept de servitute de trecere. si drumul sa aiba minimul necesar impus pentru obtinerea autorizatiei de construire.
bine ar fi sa nu achitati nimic fara acte. eventual faceti o promisiune de vanzare cumparare ca sa va asigurati ca nu se razgandeste.
eventual mai verificati sa vedeti daca apare ceva in ceea ce priveste traversarea terenului respectiv de retelele de utilitati (de exemplu daca este instituit vreun drept de trecere in favoarea furnizorilor de utilitati, gaz, apa, electrica, etc) ca sa nu va treziti ca achizitionati un teren pe care nu se poate construi, sau se poate dar cu multe dureri de cap.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
antonia77, utilizator
face dezmembrarea dupa care imi vinde.mi-a cerut 1700 ron.platesc eu,nu proprietarul.este mult?sunt doua loturi
fiecare expert are tarifele lui.
ce trebuie sa mai intrebati este daca acei 1700 ron cuprind si taxele privind inscrierea in cartea a dreptului de proprietate in favoarea proprietarului. sa nu fie cumva 1700 numai intocmirea documentatiei cadastrale fara celelalte taxe de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare si vindere teren in 3 parti iliescuelena iliescuelena Buna ziua , exista un teren care are 2 proprietari , fara constructie, se dezmembreaza pentru a fi impartit in 3 parti, s-a facut de catre cadastrist o ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere liv23 liv23 Am cumparat un tren de 500 mp acum 4 ani dezmembrat din alt teren . La cumparare am dobandit servitute de trecere pe terenul declarat drum de servitute de 487 ... (vezi toată discuția)
Cadastru / intabulare teren / drum acces helgapopa helgapopa In 2004 am cumparat un teren de 500 mp net, rezultat dintr-o lotizare-dezmembrare. In acelasi contract de vanzare-cumparare era inclusa si cota-parte din ... (vezi toată discuția)