avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare titlu de proprietate

La un moment dat si in baza unui document se emite o cerere de revendicare a unui teren agricol de catre o persoana.Acesta specifica in cerere ca mai sunt si alti mostenitori, titularul de drept fiind decedat la data efectuarii cererii.Se emite insa titlu de proprietate numai pe numele persoanei care a facut cererea, desi mai erau si alti mostenitori.
Sesizand acest lucru atat la primarie cat si la prefectura judetului, de la judet mi se raspunde ca este de competenta instantei de judecata, mai mult primaria dechide actiune si cheama in instanta comisia locala, comisia judeteana si pe toti mostenitorii, iar acolo unde au decedat mostenitorii de drept, pe copii acestora si solicita constatarea nulitatii partiale absolute a titlului de proprietate.
Deci primaria reclamanta iar toti ceilalti 10 parati.
In numele a 5 dintre ei am depus intampinare prin intermediul unui avocat care arata ca suntem de acord cu obiectul dosarului si propunem ca instanta sa oblige comisia locala sa emita un nou titlu.
Nedumerirea mea este daca formularea din intampinare, conform careia, solicitam compensarea cheltuielilor de judecata, este corecta sau nu!?

Eu apreciez ca cheltuielile se suporta de catre cel care pierde procesul, iar daca cei care pierd sunt paratii, acestia sa suporte, dar nu toti.Respectiv ar trebui sa suporte cele doua comisii si cel in numele caruia a fost emis initial titlul de proprietate.Eu de exemplu consider ca nu am nicio vina sa suport cheltuieli.

Cum prima sedinta urmeaza sa aiba loc peste 10 zile, intreb daca se mai poate eventual interveni

Alte discuții în legătură

Cum se ataca titlurile de proprietate? viot viot Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit? Cu primaria? comisia de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu de proprietate banciu banciu A fost eliberat de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti ( in baza legi 18) un TITLU DE PROPRIETATE pentru un teren ce apartinea strabunicii mele.pina ... (vezi toată discuția)