avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate padure

Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta padure , pe numele lui . Poate sa obtina acest titlu fara a se face succesiunea si fara a avea certificat de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Leantaa , utilizator 21:57, 13 Octombrie 2018
Fara a avea certificat de mostenitor nu cred.Cel mai bine ar fi sa mergeti la Primarie sa vedeti in baza caror documente i-a fost eliberat titlu de proprietate si in functie de aceasta veti putea actiona in judecata.
daca bunicul a decedat ininte de aparitia legii 247/2005 iar unchiul a fost singurul care a facut cerere la comisia locala va fi singurul beneficiar al padurii.
cererea facuta la comisia locala echivaleaza cu acceptare mostenirii in functie de cand s-a facut cererea-in ce an!!!nu avem destule date-anul decesului bunicului ,in principal si data ridicarii titlului
bunicul a murit inainte de 2005, iar fratele tatalui meu a fost inaintea tatalui meu la primarie sa treaca padurea pe numele lui , fara sa-l intrebe pe tatal meu. In momentul in care am fost si noi la primarie sa intrebam de padure , atunci am aflat ca padurea a fost trecuta pe numele fratelelui tatalui (unchiului).
Ce putem face pentru a beneficia si tatal meu din mostenirea bunicului, in acest caz.Se poate sparge titlul? Care este calea legala?

Multumesc
Daca au trecut mai putin de 3 ani de la data emiterii titlului, puteti incerca invocarea nulitatii relative partiale a TP, in sensul inscrierii si tatalui dvs. pe Tp, in calitate de mostenitor al bunicului (desi, daca nu a facut cerere in termen la comisia locala de fond funciar, actiunea ar putea fi respinsa ca nefondata).
Daca au trecut mai mult de 3 ani...puteti incerca o actiune in revendicare imobiliara impotriva unchiului, comisiei locale si judetene de fond funciar, invocand aceeasi calitate de mostenitor a tatalui dvs. de pe urma bunicului, insa sansele sunt reduse, intrucat tatal nu a formulat cerere in termen....

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotarare privind anularea partiala absoluta a titlului de proprietate amot amot La ce putem sa ne asteptam in cazul recursului ? Datele problemei sunt: -in 1993 s-a emis pe numele bunicei mele adeverinta de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)