avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de propietate

In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu si fratii mei suntem mostenitori. Un verisor, din partea tatalui, ne cere copii la certificatul tatalui nostru de deces si dupa buletinele noastre, sa poata face un titlu de propietate pentru a putea deschide succesiunea. Poate sa-si faca titlul de propietate direct pe numele lui,incat noi sa nu mai avem dreptul la nimic?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:35, 17 Mai 2010
Buna ziua...
Teoretic trebuie sa mergeti la un notar public si sa dezbateti succesiunea atat de pe urma bunicilor cat si de pe urma tatalui dvs.
Veti obtine certificat de mostenitor care va atesta faptul ca sunteti mostenitorii tatalui dvs, ca tatatl dvs este mostenitorul bunicilor dvs, masa succesorala si cotele ce revin fiecaruia dintre dvs.
Desi nu specificati, trebuie stiut pentru ce daca teren(probabil) trebuie emis titlul de proprietate.
Este foarte posibil ca tatal dvs sa fi facut o cerere pe Legea 18/1991, legea fondului funciar, pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren.
Exista si posibilitatea ca si tatal varului dvs sa fi facut o asemenea cerere.
In atare situatie este foarte posibil ca titlul de proprietate sa se emita pe numele tuturor mostenitorilor, respectiv al dvs, al fratilor dvs si al altor mostenitori din partea altor defuncti cu aceleasi drepturi ca si tatal dvs.
-pentru deschiderea succesiunii dupa bunicul dvs e nevoie de un titlu de proprietate pt teren/terenuri.
- "titlul de proprietate" in baza legilor proprietati ( incepand cu lg 18/911 si continuand inca...) se acorda in urma unui pv de punere in posesie emis de Comisia locala de fond funciar ( din "Primarie"). - motiv pentru care ar trebui sa va interesati dvs in calitate de mostenitor la Primarie !
- pentru obtinere titlu (pv de punere in posesie) nu e nevoie de acte de identitate - pentru ridicarea titlului gata facut "verisorul" ar putea uza de faptul ca tatal dvs fiind decedat, el mostenitorul fratelui tatalui dvs. poate "ridica titlul" ( teoretic nu-i nici un bai - atata vreme cat titlul are ca "proprietar pe bunicul sau tatal dvs - dvs nu puteti fi exclus.)
- Titlul poate contine atat parcelele "mostenite" de la bunic de tatal dvs, cat si cele mostenite de unchiul dvs. Asta trebuie rezolvat la succesiune ( insa pana acolo , pv punere in posesie, obtinere Titlu, eventual, intabulare... trebuie facute in comun )
-proprietarul nu este detinatorul acelei foi de hartie cu colt tricolor ci cel care e inscris acolo la rubrica "proprietar", mai mult finalitatea in detinerea unei proprietati imobiliare este "publicitatea imobiliara" ( inscrierea in Cartea Funciara a terenului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decedat xicsdj xicsdj Salut la toata lumea... Vreau sa ma lamuresc cu o situatie putin mai dificila... Tatal meu a decedat acum cateva luni iar in urma lui au ramas ca mostenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren avivit avivit Buna ziua, Doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate in cazul urmator: - Acum multi ani strabunicul meu a lasat copiilor lui ( 7 ca numar) inclusiv ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa bunici decedati si tata decedat fere fere sa incep prin a explica mai bine speta.Tatal meu a murit in 2005 si nu a reusit sa dezbata mostenirea dupa parintii sai decedati, el mai avand o sora.acum dupa ... (vezi toată discuția)