avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune teren

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate in cazul urmator:
- Acum multi ani strabunicul meu a lasat copiilor lui ( 7 ca numar) inclusiv bunica mea mostenire printr-un act legalizat la vremea aceea diverse bunuri fiecarui copil in parte specificate in testament, la unii bani iar la alti pamant.
Pana in momentul de fata nimeni nu a deschis succesiune , iar bunica mea vrea sa isi scoata titlu de propietate pe partea de pamant ce a fost lasata de catre tatal ei doar ca unii dintre frati sunt morti si au la urma lor mostenitorii iar de unii nu mai stim nimic.
Intrebarea mea este daca se poate ca bunica mea sa intre in posesia acestui pamant si sa faca toate demersurile necesare si legale in conditiile in care ceilalti frati sunt de negasit si alti nu vor sa semneze decat daca le dam bani.
Mentionez ca acest teren nu a platit nimeni impozit la el de foarte multi ani, daca as plati ar intra in posesia bunicii mele doar pe baza ca a fost achitat de ea?
Din punct de vedere legislativ ce am putea face pentru a deschide succesiune si de a ne scoate titlul de propietate?
Multumesc si astept cu interes raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:20, 6 Iunie 2011
Pentru a se putea obtine titlu de proprietate trebuia ca bunica dvs. sa fi formulat cerere de retrocedare catre comisia locala de fond funciar din localitatea unde este situat terenul, in termenele prevazute de legile fondului funciar (ultima zi de depunere 30.11.2005). Daca nu a facut acest lucru, singura cale ar fi o actiune in instanta, care, fara sa va dezamagesc, nu are prea multi sorti de reusita, in lipsa acelei cereri de revendicare formulata in prealabil.
~ Conținut șters la cerere ~
bunica dvs trebuie sa promoveze actiune in instanta de iesire din indiviziune. in cerere va trebui sa indice numele, prenumele celorlalti coproprietari pe teren precum si domiciliile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Cine vine la succesiune? sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o nelamurire. sa eliberat un titlu de proprietate care are ca mostenitor pe mama bunicului meu cererea a fost depusa de fata verisoarei ... (vezi toată discuția)
Cum intru in posesia unei paduri elevan elevan revin cu o problema legata de obtinerea unui titlu de proprietate pentru o padure.descopar ca a fost facuta o cerere prin 1998 de socrul meu in care se ... (vezi toată discuția)