avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum intru in posesia unei paduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum intru in posesia unei paduri

revin cu o problema legata de obtinerea unui titlu de proprietate pentru o padure.descopar ca a fost facuta o cerere prin 1998 de socrul meu in care se cereamai multe parcele de padure ceea ce nu i-a fost aprobat.pe mine ma intereseaza doar una din acele parcele pentru care exista si un martor ca ar apartine fam mele.ce dovezi va trebui sa prezint in instanta (caci banuiesc ca doar asa as putea obtine titlu),ce pasi am de urmat si daca cerea aceea imi e valabila?
Cel mai recent răspuns: Boacna Mirel , utilizator 18:56, 26 Iunie 2022
Eu as zice, mai intai, sa mergeti la comisia locala unde a fost facuta cererea si sa vedeti motivul pentru care a fost respinsa (poate exista documente din care reiese faptul ca socrul dvs. nu ar fi avut dreptul la acele parcele, iar o simpla declaratie de martor nu va fi de ajuns). Conform legii, socrul dvs. avea dreptul de a formula contestatie impotriva solutiei date de comisia locala de fond funciar, contestatie adresata comisiei judetene. Daca nu era multumit nici de solutia data de comisia judeteana, o putea ataca in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare.
Oricum, dvs, in calitate de ginere, nu puteti solicita instantei retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut socrului dvs (acest lucru il poate face, in conditiile legii, doar sotia dvs).
padurea a aprtinit strabunilor fam mele vreau sa stiu daca am sanse si care sunt acestea pentru a intra in posesia padurii cu ce dovezi si acte sa ma prezint in instanta pentru a o primi in posesia noastra.
In primul rand va trebuie un act din care sa reiasa ca strabunii dvs au fost proprietarii acelei paduri (va recomand calduros borderoul recensamantului general al exploatatiilor agricole si al populatiei 1948, de la Arhivele Nationale). Apoi, va trebui sa faceti dovada gradului de rudenie si calitatii de mostenitor cu proprietarul initial. Si, nu in final, va trebui sa dovediti faptul ca dvs. ati formulat cerere de retrocedare in termenul prevazut de legea speciala (legea 18/1991, 169/1997, 1/2000 sau 247/2005 - ultima zi 30.11.2005). Fara sa va dezamagesc, mi se pare corect sa stiti ca instantele resping, in general, cererile de retrocedare a ternurilor arabile/forestiere intemeiate doar pe dispozitiile Codului civil, fara cerere prealabila formulata in baza legii speciale. Daca va spune cineva ca garanteaza rezlvarea cazului...eu as zice sa solicitati si a doua opinie:D (sa va prezinte cazuri asemanatoare in care a avut castig de cauza...altfel,e cu bataie lunga).
Succes!
Parinti mei au avut o parcela de padure in vatra satului parinti au decedat .
Cum pot intra in posesia paduri ca unic mostenitor fara nici un document asupra mea ca parinti mei au fost propietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe padure elevan elevan care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a intra in posesia unei padurii care a apartinut strabunicilor mei pentru care nu am decat un act facut de ... (vezi toată discuția)
Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru retrocedarea unei suprafete de padure? ichimconsta2BC ichimconsta2BC detin actul original de vanzare -cumparare,a unei suprafete de 6h padure,incheiat intre strabunica mea si socrul ei,in anul 1946. In calitate de mostenitor am ... (vezi toată discuția)