avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt demersurile pentru retrocedarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt demersurile pentru retrocedarea unei suprafete de padure?

detin actul original de vanzare -cumparare,a unei suprafete de 6h padure,incheiat intre strabunica mea si socrul ei,in anul 1946. In calitate de mostenitor am facut cerere la primarie pentru retrocedarea padurii,cu mai multi ani in urma,dar nu mi s-a retrocedat nimic,primaria imi da mereu raspunsuri ambigui. Ce pot face pentru a intra in posesia acestei paduri? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:42, 21 August 2011
din pacate nimic, nu mai esti in termen sa faci cerere pentru restituire padure
cererea este deja facuta dinainte de anul 2000 de catre tatal meu,care acum este decedat.
Pai pana acum primaria (comisia locala) trebuia sa spuna alba sau neagra. Incercati un memoriu catre prefect prin care sa descrieti situatia (eventual sa precizati si numarul de inregistrare a cererii la comisia locala) si s-ar putea sa primiti un raspuns mai clar (de obicei, in astfel de cazuri, prefectura ia relatii de la comisia locala si transmite raspunsul petentului). Daca, totusi, nici pana acum comisia locala nu a solutionat cererea dvs, ii puteti obliga la emiterea unui raspuns in baza legii contenciosului administrativ (554/2004), ori introduceti o actiune in revendicare impotriva comisiei locale si judetene respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt demersurile pentru retrocedarea unei suprafete de padure? ichimconsta2BC ichimconsta2BC detin actul original de vanzare-cumparare,a unei suprafete de 6h de padure,intocmit intre strabunica mea si socrul ei,in anul 1946. am depus cerere la primarie ... (vezi toată discuția)
Cum intru in posesia unei paduri elevan elevan revin cu o problema legata de obtinerea unui titlu de proprietate pentru o padure.descopar ca a fost facuta o cerere prin 1998 de socrul meu in care se ... (vezi toată discuția)
Retrocedare paduri stela.violeta stela.violeta In 1992 parintii mei au facut o cerere de retrocedare a 4 ha de padure. De atunci nu au primit nici un raspuns, cei de la primaria de care apartin nedand ... (vezi toată discuția)