avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate pe padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate pe padure

care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a intra in posesia unei padurii care a apartinut strabunicilor mei pentru care nu am decat un act facut de mana de prin anii 50 in care se pomeneste de existenta pamantului si a padurii iar ca martor traieste un unchi care a fost si martor la inceierea respectivului document si care cu buna stiinta cunoaste istoria bunurilor respective.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:25, 2 Aprilie 2011
Primul pasar fi trebuit sa fie o cerere prin care sa solicitati reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului cu vegetatie forestiera pe care autorul il detinea in anul 1950.
Dupa cum ati pus intrebarea inteleg ca nu ati facut o astfel de cerere ... iar termenul de depunere pentru astfel de cereri a expirat.
dar cand si care a fost termenul pt a depune cererea respectiva
Ultima zi: 30.11.2005, in baza legii 247/2005
ok multumesc mult ,dar chiar nu mai exista vreo posibilitate pentru a intra in posesia padurii legal?
O actiune in revendicare indreptata impotriva comisiei locale si judetene de fond funciar, precum si a ocolului silvic care detine padurea. Din respect pentru adevar, acest tip de actiuni, in lipsa unei cereri de retrocedare formulata in termen, sunt, in general, respinse de instanta de judecata. Mai puteti incerca o actiune pentru repunerea in termenul de formulare a cererii de retrocedare, insa va trebui sa dovediti instantei ca din motive obiective, mai presus de vointa dvs, nu ati putut sa depuneti cererea in termenul legal (motivatia necunoasterii termenului in care trebuiau depuse cererile nu este acceptata de instanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in posesia unei paduri elevan elevan revin cu o problema legata de obtinerea unui titlu de proprietate pentru o padure.descopar ca a fost facuta o cerere prin 1998 de socrul meu in care se ... (vezi toată discuția)
Legea 18 marius05 marius05 Am o padure care nu era trecuta la primarie,cand am vrut sa fac cerere primarul mi-a zis ca am venit prea tarziu,termenul de depunere expirase conform legii ... (vezi toată discuția)
Mostenire padure Andreea L. Andreea L. In 2004 in urma unui proces de iesire din indiviziune,prin sentinta judecatoareasca data atunci,definitiva si irevocabila,care nu a mai fost atacata cu recurs ... (vezi toată discuția)