avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE PADURE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE PADURE

In 2004 in urma unui proces de iesire din indiviziune,prin sentinta judecatoareasca data atunci,definitiva si irevocabila,care nu a mai fost atacata cu recurs am castigat un teren de 1 ha,din care jumatate este padure,si l-am intabulat.Intrucat la acea vreme padurea respectiva era cuprinsa in administrarea unui ocol silvic si nu am cunoscut care este procedura legala prin care sa scot acea suprafata din administrarea lor,am formulat cere de retrocedare la primaria comunei de care apartin,in baza legii 247/2005,si am primit raspuns anul acesta ca cererea mea nu face obiectul acelei legi .Dupa depunerea acelei cereri,in 2007,ocolul silvic respectiv s-a desfiintat,toata suprafata acestuia fiind retrocedata unui mostenitor al unui boier iar portiunea mea este limitrofa cu padurea acestuia.Actualul sef de ocol silvic privat nu-mi recunoaste insa dreptul meu de pripietate pe padurea din suprafata de 1 ha aflata intabulata de catre mine in 2004,motivand ca nu am fost pus in posesie conform legii 247/2005.Cum sa fac sa granituiesc acel teren care cuprinde si padure si sa fie recunoscuta de catre ocolul respectiv suprafata de padure ca fiind a mea?.
Cel mai recent răspuns: Andreea L. , utilizator 13:54, 21 Septembrie 2010
angajati-va un avocat si va va rezolva aceasta problema.
Varianta cu avocat este buna,dar e scumpa!Nu e un abuz in serviciu din partea celor de la ocolul silvic sa nu recunoasca dreptul de proprietate al unei persoane care are hotarare judecatoreasca privind obtinerea suprafetei de padure respective si intabularea in CF?
De la comisia locala de fond funciar au venit in 2009 si au facut masuratori pe acest amplasament care este al meu castigat printr-un proces civil in 2004 si intabulat pe numele meu,pentru a-i acorda suprafata de padure unui vecin.Pana la aceasta data comisia judeteana nu i-a dat nici un raspuns.Eu cum pot sa procedez ca cei de la primarie sa respecte hotarirea judecatoreasca ce o am din 2004 si sa corecteze pe cale administrativa ec a facut comisia locala.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
Andreea L., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba Andreea L. Andreea L. Am castigat in 2005 o suprafata de teren de 1,08 ha in urma unui proces civil de iesire din indiviziune,din acea suprafata 1 ha fiind padure iar restul fanat. ... (vezi toată discuția)
Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Am de primit ca restituire prin hotarare judecatoreasca definitiva ... sevastianflorea sevastianflorea Am de primit ca restituire prin Hotarare judecatoreasca definitiva , irevocabila si cu titlu executoriu pe un alt amplasament decat cel ... (vezi toată discuția)