avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care e procedura (etapele) de la aprobarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie?

Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol.
Dupa multe tergiversari, Comisia locala funciara mi-a aprobat un drept de retrocedare de 25 ha disociind suprafata solicitata de mine de amplasamentele suprafetei de 30 ha. (mai exact 2 amplasamente; in unul 20 HA iar in al 2-lea 10 HA). Deci solutia Comisiei locale nu face nicio referire la amplasamentele in care se vor retroceda cele 25 HA.

AM depus in termen legal Contestatie la Comisia Jud. funciara pt. ca in fapt am solicitat 30 de HA pe vechile amplasamnete.

Intrebare: Hatarîrea Comis. locale/Judeţene nu trebuie sa asocieze suprafaţa ce o aproba de retrocedat de amplasamentul retrocedat?
Mi se aproba un drept de retrocedare apoi la punera in posesie ma judec (eventual) pentru a mi se retroceda pe vechile amplasamente? Nu înteleg procedura/etapele.
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 10:58, 18 Aprilie 2010
Daca nu sunteti multumit de raspunsul comisiei judetene, in termen de 30 de zile puteti formula cerere de chemare in judecata la judecatorie. prin care solicitati reconstituirea dreptului de proprietate, punerea in posesie si intocmirea documentatiei in vederea eliberarii titlului de proprietate.
Răspunsul Comisiei locale/Judeţene nu trebuie să includă (pe lînga suprafaţă) şi amplasamentul?

In răspunsul Comisiei nu ma mulţumeste sa-mi aprobe retrocedarea suprafeţei (în hectare; ca ordin de mărime) daca nu se specifică amplasamentul (pe vechiul amplasament, cum am solicitat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. chemare in judecata Balaurul Balaurul Buna ziua; Va rog frumos o parere/sfat legat de urmatoarea problema: [i][b]Datele problemei:[/b][/i] s-a depus cerere pe legea 247/2005 prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Funciar - sã înregistrez si la primãrie o cerere de completare? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o opinie la urmatoarea situatie: * Anul trecut, in 2010, dupa nenumărate tergiversari mi s-a emis solutia de retrocedare a terenului ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea pe vechile amplasamente in zona necooperativizata Balaurul Balaurul Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi în...: Problema, pe scurt: [b]1)[/b] Intr-o zona colinară, [u]zona necooperativizată[/u], [b]strabunului ... (vezi toată discuția)