avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Funciar - Sã înregistrez si la Primãrie o cerere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Funciar - Sã înregistrez si la Primãrie o cerere de completare?

Buna ziua,
rog o opinie la urmatoarea situatie:

* Anul trecut, in 2010, dupa nenumărate tergiversari mi s-a emis solutia de retrocedare a terenului agricol. Cererea fiind depusă in baza legii 247/2005, solicitind retrocedarea a 30 HA in natura pe vechiul amplasament (intr-o comuna/zona colinara, necooperativizata).
* Nemultumit fiind de solutie (mi se retrocedau doar 25 HA), am facut Contestatie (la Comisia Judeteana).
* Contestatia respinsa/Hot. Comis. Jud am atacat-o in instanta, unde am solicitat completarea pina la 30 HA.
* Dupa primul termen, gasind noi acte/dovezi, în baza HG 890/2005, art.11-(8) am completat cererea (in instanta) pentru a mi se retroceda o suprafata de 37 HA. Mi s-a acceptat...ma rog...sunt in sadiul ca la urmatorul termen din Oct. 2011 sa se faca o experiza (de indetificare a terenului si identificare a celor cel ocupa - ca tata supraf. ce o solicit in natura (fîneaţă, extravilan) e ocupata de alti cetateni.

Intrebare: Trebuie să înregistrez si la Primărie o cerere de completare/solicitare a suprafetei totale de 37 HA ? (în baza noilor acte gasite si depuse instantei, inclusiv intimatelor)
D-na av. imi recomanda sa înregistrez o astfel de cerere la Primarie (chiar dc. am solicitat/completat in instnta)
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:22, 16 Iulie 2011
Va sfatuiesc sa o ascultati pe dna. avocat si sa nu mai cereti pareri in dreapta si in stanga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea pe vechile amplasamente in zona necooperativizata Balaurul Balaurul Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi în...: Problema, pe scurt: [b]1)[/b] Intr-o zona colinară, [u]zona necooperativizată[/u], [b]strabunului ... (vezi toată discuția)
Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. chemare in judecata Balaurul Balaurul Buna ziua; Va rog frumos o parere/sfat legat de urmatoarea problema: [i][b]Datele problemei:[/b][/i] s-a depus cerere pe legea 247/2005 prin care s-a ... (vezi toată discuția)