avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. Chemare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare funciara pe vechiul amplasament. Chemare in Judecata

Buna ziua;
Va rog frumos o parere/sfat legat de urmatoarea problema:
Datele problemei: s-a depus cerere pe legea 247/2005 prin care s-a solicitat expres retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a suprafetei de extravilan = 20 HA din pct. X si a suprafetei de 10 H din pct. Y ; puncte aflate pe raza unei comune colinare, necooperativizate.
Conform legii 18 republicata - art. 9.alin 5.b am anexat cererii, 2 acte/certificate pentru suprafetele X şi Y solicitate in plus; X + Y = 30 HA ; s-a atasat si Sentinta Judec a suprafetei Z=5 HA retrocedate deja (in 1992 pe legea 18/1991; pt. Z dovada s-a facut cu martori nu aveam si nu am acte pt. Z; acte pt X si Y am gasit prin 2002).
Atit prin solutia comis. locale funciare cit si prin solutia comis jud (care mi-a respins contestatia) mi s-a validat retrocedarea a 25 HA; motivindu-se ca prin actele ce am depus reiese ca autorul meu avea in 1948 doar 30 HA (=X+Y) din care mi s-au retrocedat in 1992 supraf de 5 HA=Z; deci ramin de retorcedat DOAR 25 HA.
Desi am explicat si contestat faptul ca:
1) eu am facut dovada pt. supraf solicitate in plus - conform Lg. 18 republicata - art. 9/5.b
2) supraf Z nu este inclusa (nici macar vecina ) in supraf X sau in Y; comisia locala si judeteana neidentificind amplasamentele solicitate de mine, anume X si Y (delimitate in Certificate prin vecinatatile din 1948) au facut o scadere total aiurea

DECI pentru ca au scazut din totalul teoretic al celor 30 HA o suprafata Z de 5 HA si NU sunt deacord cu validarea unei retrocedari de 25 HA (supraf. teoretica, care nu s-a identificat pe vechile amplasamente) vreau sa chem in instanta Comisia locala funciara si comisia Judeteana funciara.
Intrebari:
1) a)E suficient sa chem in judecata Comisia Locala si Comisia Judeteană ? sau, b) este indicat sa specific in plus chemarea in judecata si a Presedintelui Comisiei locale (Primarul) si Presedintelui Comisiei Judetene (Prefectul) ?
eu as dori sa chem a)+b) ; av. spune ca e suficient sa chem doar a)
2) Comisia Jud. prin Hot. nr.1 imi respinge contestatia si prin Hot. nr.2 valideaza propunerea comis locale (de retrocedare a 25 HA, fara specificare amplasament, etc).
Trebuie sa cer:
a) anularea Hot. nr.1 si anularea Hot. nr.2 a Comis. Jud. ? sau
b)anularea Hot. nr.1 si anularea PARTIALA a Hot. nr.2 in sensul a cere completarea pina la 30 HA?

Cam atit ...
oricum ... ma tem... mi-au facut o groaza de sicane si tergiversari

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 09:42, 31 Ianuarie 2011
Avocatul dumneavoastra are dreptate. In spete avand ca obiect fond funciar, calitate procesuala pasiva au Comisia Locala si Comisia Judeteana.
Puteti solicita anulare Hotararii Comisiei Judetene, adica hotararea numarul 2 si obligarea Comisiei Judetene la reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata pe care o considerati dumneavoastra ca fiind justa, pe langa suprafata de 25 ha deja reconstituita.

Succes!
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Balaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura (etapele) de la aprobarea retrocedarii la punerea in psosesie? Balaurul Balaurul Pe legea 247/2005, in zona colinară necooperativizată am solicitat retrocedarea in natura, pe vechile amplasamente, a 30 HA teren agricol. Dupa multe ... (vezi toată discuția)
Funciar - sã înregistrez si la primãrie o cerere de completare? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o opinie la urmatoarea situatie: * Anul trecut, in 2010, dupa nenumărate tergiversari mi s-a emis solutia de retrocedare a terenului ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)