avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare aviz marfa cu valoare zero
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare aviz marfa cu valoare zero

Buna ziua!
Firma noastra a primit de la un furnizor un aviz in care sunt specificate produsele, cantitatile, preturile unitare si valorile corespunzatoare, dar nu este trecuta nici o valoare TOTALA. Pe acest aviz este mentiunea "promovare produse - nu se factureaza".
Cum se inregistreaza in contabilitate?
Multumesc! :">
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 13:57, 6 Iunie 2014
Daca sunt cu titlu gratuit (pt ca nu ati mentionat ce sunt am pus mai multe exemple, dar intelegeti ideea: 3xx = 758)

Contul 371 "Mărfuri" este un cont de activ.
În debitul contului 371 "Mărfuri" se înregistrează:
-valoarea la preţ de înregistrare a mărfurilor .....şi a celor primite cu titlu gratuit (...758);


Contul 301 "Materii prime" este un cont de activ.
În situaţia aplicării inventarului permanent:
În debitul contului 301 "Materii prime" se înregistrează:

valoarea materiilor prime..... a celor primite cu titlu gratuit şi a celor rezultate din dezmembrări (.... 758);


Contul 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" este un cont de activ.
În situaţia aplicării inventarului permanent:
În debitul contului 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" se înregistrează:

- valoarea la preţ de înregistrare a materialelor de natura obiectelor de inventar ....a celor primite cu titlu gratuit şi a celor rezultate din dezmembrări (...758);


Ordin 3055/2009:

(1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează şi se înregistrează în contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileşte astfel:
d) la valoarea justă - pentru bunurile obţinute cu titlu gratuit sau constatate plus la inventariere.

(2) Prin valoare justă se înţelege suma pentru care activul ar putea fi schimbat de bunăvoie între părţi aflate în cunoştinţă de cauză în cadrul unei tranzacţii cu preţul determinat obiectiv.
Valoarea justă a activelor se determină, în general, după datele de evidenţă de pe piaţă, printr-o evaluare efectuată, de regulă, de profesioniţti calificaţi în evaluare.
În situaţia în care nu există date pe piaţă privind valoarea justă, din cauza naturii specializate a activelor şi a frecvenţei reduse a tranzacţiilor, valoarea justă se poate determina prin alte metode utilizate, de regulă, de către profesionişti în evaluare.


Dar eu zic ca daca bunurile au valoarea de piata de exemplu de 50 lei, nu veti merge pe varianta evaluarii facute de expert evaluator, ci le inregistrati direct cu 50 lei, in baza unei decizii a administratorului, la care anexati cateva oferte de pret de la furnizori,
Multumesc frumos! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce cont se tine stocul in 301 sau 371? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Avem o firma care are obiect de activitate prestari servicii auto si vanzare piese schimb. In ce cont tinem stocul de piese care intra in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare szotyori szotyori Pentru a inregistra in contabilitate un calculator de exemplu pe care l-am adus de acasa cand am infintat firma, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate plusuri la inventar claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti cum sa inregistrez in contabilitate un plus la inventar de 30 lei. 371 = 607 30 lei este bine? Va ... (vezi toată discuția)