avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ani

buna ziua, as dori sa aflu care sunt drepturile unui minor cu varsta de 16 ani. El fiind abuzat mental cat si psihic de patintii lui, defapt de mama lui deoarce domiciliaza doar cu ea(parintii fiind divortati), cei doi avand o situatie materiala precara, mama restrictionandu-i sa iasa din casa, abuzandu-l verbal zilnic, ba chiar amenintandu-l. Este posibil ca acest copil sa stea intr-un asemenea mediu, avand in vedere ca mama lui este operata la cap, avand probleme psihice. Ce as putea sa fac in cazul in care nu mai pot trai in acest mediu?
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Dvs fiind minorul abuzat?
sa va adresati protectiei copilului, dar nu stiu daca la un camin ar fi mai bine ca la mama acasa. mama poate sa te scuipe, sa te zgarie precum o pisica turbata dar iti linge si ranile cand esti in ipostaze f grele.

protectia copilului: [ link extern ] /
aveti alte optiuni? bunici, tata, alte rude care ar fi dispuse sa va primeasca?
Da, eu sunt minorul. As putea sa ma duc la prietenul meu, el avand conditii mai bune iar parintii lui fiind deacord atat cu mine cat si cu posibila mea mutare la ei, alte rude nu am deoarece mama a rupt orice legatura cu ele, sau sunt in alta localitate si nu cred ca ar putea sa ma i-a. Cu privire la "mama poate sa te scuipe, sa te zgarie precum o pisica turbata dar iti linge si ranile cand esti in ipostaze f grele."aveti mare dreptate dar nu mi se pare normal sa imi zica ca sunt o c***a deoarece aveam o pereche de colanti si un maieu pe mine, ea zicand asta intr-un magazin plin de oameni, sau sa ma astepte in fata blocului si sa imi dea palme si suturi ca am luat 4 la o materie, sau sa ma inchida pe afara o ora pentru ca am intarziat jumatete de ora, si injuraturile care sunt la ordinea zilei.Eu nu pot sa traiesc asa, plang in fiecare seara pentru ceea ce imi zice sau imi face. Va rog ajutati-ma!
Mergeti la dgaspc, puteti primi consiliere, puteti intra intr-un program alaturi de mama. Poate primeste si mama ajutor. Macar incercati sa va imbunatatiti situatia.
Mama are un de munca ?
Sa va mutati la prieten nu e o varianta potrivita. Va inteleg nevoia de afectiune insa parintii baiatului nu pot sa v-o dea.
Cu tatal nu poti vorbi ?

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate obtine o evaluare psihologica? Ursutz Ursutz M-am lovit de urmatoarea situatie: Parintii au divortat. Custodia este comuna, copilul sta cu mama iar tata are drept de vizitare in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ... alina.cr7 alina.cr7 Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ... Geo29 Geo29 Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla ... (vezi toată discuția)