notiunea de lucru judecat: Autoritatea de lucru judecat priveşte dispozitivul, precum şi considerentele pe care acesta se sprijină, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasă. Nu se mai poate deschide un nou proces, intr-un conflict, care a fost solutionat printr-o hotarare definitiva.
Autoritatea de lucru judecat se refera la acelasi caz, adica nu poate fi judecat de doua , ceea ce intrebati Dvs poarta denumirile date mai sus de dl. expert judiciar "apejcab" si anume: precedent judiciar =hotărâre judiciară anterioară care, chiar dacă nu poate constitui izvor de drept penal, are rolul de a orienta practica judiciară la un moment dat si poate fi invocat intr-un litigiu similar actual.
Concret ,Am cîștigat proces contra CNADNR-CESTRIM de anulare a unui proces verbal contravențional /14.04.2011 pt. lipsă rovinietă și acum pe rol,tot cu CNADNR este tot proces de anulare pv pt. lipsa rovinietă din 15. 04.2011.Suntem aceleași părți în ambele procese ,este aceeasi cauză de anulare a p.v. dar obiecte dferite adica pv.de același tip (lipsa rovinietă) dar diferite ca dată a săvîrșirii infracțiunii.Motivațile mele sunt aceleași in ambele procese.Deci cum ,ca ce, pot invoca existența sentinței din procesul deja cîștigat?
Curtea de apel
Mihaill
Cum pot ataca o sentinta potrivnica ,a Curtii de Apel[,dupa ce la instanta de fond am cistigat un proces in legatura cu drepturile banesti ale colegilor mei ... (vezi toată discuția)