avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins acum 2 luni cu un pliculet cu cannabis ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins acum 2 luni cu un pliculet cu cannabis asupra mea

La inceputul lunii aprilie am fost prins in centrul Capitalei de jandarmii in civil. Au gasit asupra mea aproximativ 1g de iarba. Am fost la sectie, am dat declaratie, poze, tot tacamul. Am fost cooperant, i-am facut o poveste cum ca am ajuns intr-un club si eram deja beat cand m-a abordat un tip si mi-a spus ca are ceva de fumat la 60 de lei. N-am "stiut" sa dau semnalmente pentru ca eram deja beat si nu prea-mi aduc aminte mare lucru.

De la jandarmi m-a dus intr-o alta institutie, imi pare rau ca nu am fost atent sa retin numele, oricum pe undeva prin zona cinematecii Eforie. Acolo am stat de vorba si cu ofiterul de serviciu. Mi-a spus ca o sa ma sune de la DIICOT, sa le raspund, sa cooperez, sa ma duc daca ma cheama. Am zis si eu ok si am plecat. Nu ma gandeam ca o sa ma sune.

Azi am primit un telefon ca sa ma duc la DIICOT cu buletinul si sa intreb de cineva pe acolo, whatever, nu am retinut numele. Si imi da cu virgula treaba asta, caci unu la mana, nu ma asteptam sa ma sune dupa atata timp si doi la mana, nu stiu exact care este procedura mai departe.

Stiu ca pentru o asemenea cantitate practic nu ai ce sa patesti. Intra la consum, iar din cate am citit, consumul nu se pedepseste in nici un fel. Si in declaratie am specificat sa sunt consumator ocazional de aproximativ 6 luni iar ce aveam la mine era strict pentru consum si nicidecum pentru altceva.

Atat doar ca am incercat sa gasesc intamplari asemanatoare sa vad cam care este finalitatea. Cate intrebari atatea raspunsuri. Am citit de exemplu ca se poate sa fii cumva santajat sa dai in gat pe cineva ca sa scapi, ceea ce mi se pare extrem de dubios. In rest doar raspunsuri cu amenzi penale si pedepse cu suspendare. Va intreb si eu pe dumneavoastra, ca sa stiu cam la ce ar trebui sa ma astept.

Aveti cumva idee daca in aceasta perioada de 2 luni se poate sa-mi fi ascultat telefonul? Ca din ce stiu, pentru asa ceva iti trebuie mandat, ai nevoie de un motiv serios, nu de un tantalau (eu) pe care l-a prins civilu' cu un gram de verde. Si exista posibilitatea sa ma ia cumva de mana sa ma duca la spital sa-mi faca analizele, sa vada daca in ultima perioada am mai consumat ceva?

Va multumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Buna seara. acum aproximativ 2 săptămâni am fost percheziționat ... Anddrei9999 Anddrei9999 Buna seara. Acum aproximativ 2 săptămâni am fost percheziționat de către 2 ofițeri DIICOT aflați sub acoperire in fața blocului. M-am dat jos din taxiu ... (vezi toată discuția)
Sunt cercetat penal pentru posesie de iarba. am nevoie de un sfat. va rog mult sa ma ajutati! andrei_a_andrei andrei_a_andrei Am mai solicitat un raspuns dar probabil ca nu a fost timp suficient si pentru problema mea. Poate acum am mai mult noroc. Precizez ca am rasfoit forumul ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)