Am mai solicitat un raspuns dar probabil ca nu a fost timp suficient si pentru problema mea. Poate acum am mai mult noroc. Precizez ca am rasfoit forumul pentru a gasi o problema asemanatoare cu a mea dar nu am gasit.
Am fost prins cu niste iarba la mine la inceputul lunii aprilie, pe 10 iunie a.c. am fost la DIICOT si mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt cercetat penal pentru detinerea a 1.5 grame cannabis pentru consum. Cercetarea penala implica inclusiv ascultatul telefonului/verificarea mailului/site-urile de socializare si aplicatiile de socializare pe care le folosesc pe smartphone? Asta ar fi o intrebare pe care mi-a fost rusine sa o pun doamnei procuror.
Mi s-a mai spus ca urmeaza sa fiu sunat in aproximativ o luna pentru a merge la ANA, daca nu ma insel, pentru analize si pentru control psihologic apoi ca voi fi inclus intr-un fel de program de recuperare/dezintoxicare sau ceva de genul asta. Mai departe, doamna procuror mi-a spus ca in functie de lucrurile astea incepe sau nu urmarirea penala. Am intrebat daca primesc vreo amenda penala sau administrativa si daca toata tarasenia asta cu cercetarea penala apare in cazier. Nu apare in cazier, mi-a spus dansa, dar apare la un control mai amanuntit. Puteti sa ma lamuriti in acest sens, caci nu prea am inteles. Mi-a spus deasemenea ca ar trebui sa prestez niste munca in folosul comunitatii, strans frunze prin parc sau paznic sau whatever. Am inteles insa ca as putea sa optez sa fiu repartizat unui ong sau a unei asociatii non profit pentru a putea fi util acolo. Aveti idee ce as putea sa fac?
Si o ultima intrebare: pentru a fi sigur ca primesc NUP-ul, ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Va multumesc frumos.
Colaborati cu organul si daca ati avea avocat ar fi si mai bine deoarece e posibil sa se considere ca nu colaborati.
Daca nu apar complicatii nu veti avea cazier.
V-au facut morala sa nu mai consumati...
am inteles. o sa incerc sa apelez la serviciile unuia.
la momentul respectiv aveam un amalgam de stari. emotie/stres/panica, si am uitat sa ii spun un lucru ce cred ca ar "da bine" mai departe. in scara unde sta prietena mea este un dealer de droguri. a facut inchisoare pentru treaba asta, a iesit si tot cu asta se ocupa. oamenii din scara au tot facut sesizari de-a lungul timpului de cand a iesit, pentru ca o data cu el au aparut si consumatori in zona. credeti ca daca le-as spune si eu de acest pont ar reprezenta un plus pentru mine?
Posesie cannabis
ely_3n
Buna ziua,
Trei prieteni de-ai mei au fost gasiti, la un control de rutina al celor de la DIICOT, cu aproximativ 7 grame de cannabis la ei - doi aveau cate ... (vezi toată discuția)
Posesie cannabis
adrian2223
Am fost prins de catre jandarmi cu cannabis (sub 1 gram). Am dat declaratii , mi s-au facut poze si mi-au dat drumul. Un jandarm mi-a spus ca nu e cazul nici ... (vezi toată discuția)