avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... posesie cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

posesie cannabis

Buna ziua,

Trei prieteni de-ai mei au fost gasiti, la un control de rutina al celor de la DIICOT, cu aproximativ 7 grame de cannabis la ei - doi aveau cate 3 grame iar unul 1 gram, procurate de unul dintre ei. Cei doi au fost audiati si li s-a spus ca vor primi o amenda administrativa, iar cel care a procurat cannabisul a fost audiat si i s-a pus in vedere faptul ca va fi cercetat penal deoarece el a fost cel care a procurat drogurile si, in plus, le-a si dat celorlalti, dar fara sa le ceara bani (mentionez ca nu are nici un fel de antecedente). I s-a pus in vedere si faptul ca pentru a scapa de pedeapsa trebuie sa coopereze cu politia si sa il prinda pe cel de la care a cumparat cannabisul. Intrebarile mele sunt:

Ce pedeapsa poate primi, daca nu coopereaza cu politia, pentru posesia a 3 grame de cannabis?

Se considera trafic faptul ca a cumparat cannabis si pentru prietenii lui, desi nu a cerut bani pe el?

Care este demersul in continuare?

Ar fi cazul sa isi ia un avocat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:10, 5 Septembrie 2011
Un avocat .
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters161789, utilizator
@gaspacio, va rog sa folositi un limbaj civilizat in forum. Argumentati-va raspunsurile daca sunteti in cunostinta de cauza, daca nu lasati-i pe ceilalti colegi sa raspunda.
Va multumesc.
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Ar fi indicat sa coopereze cu organele de cercetare, cel mai indicat. Ca va primi o condamnare cu executare, ori suspendare, ori o amenda, toate aceste aspecte tin de flerul avocatului, clementa organelor de cercetare ori dupa ca a instantei de judecata.
Da, se considera trafic.
ContSters213050, utilizator
in functie de incadrarea pe care o va primi fapta,pedepsele sunt enumerate in legea 143/2000,este indicat sa colaboreze cu politia pt.ca art.16 din aceasta lege prevede ca in cazul in care faptuitorul colaboreaza cu politia cuantumul pedepsei se scade la jumatate iar daca acesta colaboreaza inainte de inceperea urmaririi penale poate fi iertat de pedeapsa.
Da, ar fi cazul sa isi angajeze avocat.
Dupa parerea mea poate primi o pedeapsa cu suspendare, dar daca isi angajeaza un avocat care sa il apere cat se poate de serios poate spera si el la o amenda administrativa.
Este adevarat ca potrivit legii poate fi considerat traficant dar...totusi se poate considera ca este putin cam exagerat...ca sa primeasca o pedeapsa penala...

Sansele lui se pot extinde si mai mult intrucat in timp vor deveni incidente si alte norme de drept penal mai favorabile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câți ani de închisoare poate lua un recidivist pentru trafic de droguri? AndreeaBnc AndreeaBnc Buna ziua. Soțul meu este in arest preventiv pentru 30 de zile deoarece a fost prins cu droguri de risc.(cannabis) și anume un gram. Problema este ca el este ... (vezi toată discuția)
Traficant de canabis alexandraaaaaaa alexandraaaaaaa Buna ziua! Am o problema cu un prieten care facea trafic de canabis si as vrea sa va intreb ce sanse ar avea sa iasa cu suspendare?....El a fost prins cu 160 ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri nasotescu nasotescu buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa ... (vezi toată discuția)