avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mizerie si scandal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mizerie si scandal

buna seara!! locuiesc la parterul unui bloc in care administratorul nu isi face deloc datoria. o avem pe vecina din fata apt nostru care a depozitat la subsol toate cartoanele si aparatura stricata cu care au ramas in urma demolarii fortate a unei rulote amplasate ilegal. pe langa toate acestea , au strans si doi caini in spatele blocului , chiar sub geamul lor, care fac scandal si o mizerie de nedescris. au mai chemat vecinii hingherii, dar degeaba, ii ia si ii baga in casa si pe urma le dau drumul. spun ca ei au cele mai multe drepturi pt ca sunt cei mai vechi in bloc. in seara aceasta, de la un incident minor, a iesit afara si m-au facut si pe mine si pe sotul meu in toate felurile, mai ales pe mine si ce e mai rau e ca au tipat in fata copilului meu si mi l-au facut prost. nu este prima oara cand tipa si urla, ei se cearta tot timpul cu cineva.. intrebarea mea este, ce pot face sa se termine o data pt totdeauna mahalaua si mizeria asta? cum o putem obliga sa-si ia toate gunoaiele de la subsolul blocat efectiv? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:23, 8 Iunie 2014
Conform norme in vigoare subsolul tehnic trebuie mentinut in stare de curatenie,fara a se permite depozitarea de obiecte/bunuri ale proprietarilor
Teoretic presedintele de asociatie ar trebui sa se implice concret astfel incat sa dispuna masuri efective prin care sa oblige proprietara sa elibereze subsolul tehnic
Puteti sesiza directia de sanatate publica care poate aplica sanctiuni,concomitent cu dezafectarea subsolului
Pe langa cele aratate mai sus, mai ales Conform norme in vigoare ... , faceti reclamatie la organele de politie - in scris si inregistrarea reclamatiei, si numai o data, ci de fiecare data cand aveti astfel de evenimente.
Banuesc ca nu sunteti singura famile afectata de comportamentul acestora, asa ca cereti-le sprijinul si mai ales sa va fie martori la intamplarile respective.
Reclamatia la DSP o puteti face si pe mail, iar as. prop. trebuie sa va sustina. De fapt si de drept, sanctionati vor fi in primul rand vecinii si apoi conducerea as. prop. pentru neluarea masurilor de punere in ordine si curatenie a spatiilor comune. In schimb daca reclamatia o face as. prop. - situatia se schimba, deci vorbiti cu presedintele in acest sens.

Cu privire la faptul ca vecinii dvs. care au ce-a mai mare vechime in bloc, ar avea si drepturi mai multe - pe linga faptul ca nu au cum sa va demonstreze acest lucru, pe bune, dau si dovada ca-s cam prosti, adica habar nu au despre drepturi si obligatiile proprietarilor - dar cum se spune: prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!
Aceasta sa fie ultima dvs. grija.
Lasati organele statului sa-si faca treaba daca de vorba buna nu rezolvati nimic!
aveti perfecta dreptate, dar dupa cum am mai scris, sperand ca s-a inteles in ciuda faptului ca tocmai veneam de afara unde am fost facuta albie de porci, mi-a spus ca are tot dreptul sa-si tina gunoaiele la subsol pt ca nu e blocul meu si ei fac ce vor. administratorul le este prieten, probabil de frica, iar eu sunt printre cei 2 -3 care au reusit sa le tina piept. ieri , toata scena a fost in fata baietelului meu de 5 ani.. am fost facuta.c...., si tot ce i-a venit la gura. si la sfarsit mi s-a spus sa-mi iau prostul de acolo ca-i da si 2 palme. totul in acompaniamentul fiului ei de la etajul 2 care a iesit la geam si m-a facut si el in toate felurile.. nu m-a deranjat decat ca totul a fost facut in fata copilului si ca de ieri copilul plange continuu. din acest motiv am intrebat dc se poate pe alta cale decat cu administratorul , iar cu politia... chiar nu vreau sa ajung mai rau decat am fost ieri cand consider ca am decazut in ultimul hal numai ascultandu-i urletele.. va multumesc din suflet pt sfaturi ..
Pai ce sa va mai zic? Daca ati fost atat de ofensata, in public, probabil ca urletele acelor vecini au mai fost auzite si de altii (martorii dvs.).
Repet, trebuie sa mergeti la politie si sa faceti reclamatie. Ce vi se mai poate intampla? nu o sa mai mergeti la ei sa va de-a bors, da? Nu o sa mai salutati cu dansii - ca orcum nu ati mai fi facuto, si?
Notificati as. prop. despre toate aceste probleme (mai ales situatia deplorabila a subsolului), asteptati cateva zile - in mod normal ar trebui sa va trimita un raspuns scris, apoi daca cnu se iau masuri, reclamati situatia la DSP si in mod sigur subsolul se va salubriza.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri impotriva celor care arunca mizerii pe geam narciisa narciisa Buna seara, Intampin o problema cu doi locatari din bloc.In fiecare zi arunca mancare pe geam pt pisicile din fata blocului (gaturi de pui, oase, ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)