Problema este că dvs. vi s-a stabilit o pedeapsă, @boby-yoghy.Nu faceți confzie între amânarea aplicării unei pedepse și renunțarea la aplicarea unei pedepse.
mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de supraveghere de 2 ani.
Vedeți, dvs. ați primit o condamnare și vă aflați în perioada de supraveghere, termen calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare,
[quot
]Art. 90 Efectele amanarii aplicarii pedepsei
(1) Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusa nici unei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita,
daca nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare.
(2) Amanarea aplicarii pedepsei nu produce efecte asupra executarii masurilor de siguranta si a obligatiilor civile prevazute in hotarare .
În condițiile în care nu veți încălca niciuna dintre condițiile impuse pe perioada supravegherii, cazierul dvs. va deveni curat.
Și, țineți seama că în toată această perioadă poate avea loc revocarea amânării aplicării pedepsei, anularea ei , dar și modificarea sau încetarea unor obligații, în condițiile art. 87 :
Art. 87 Modificarea sau incetarea obligatiilor
(1) Daca pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifica fie impunerea unor noi obligatii, fie sporirea sau diminuarea conditiilor de executare a celor existente, instanta dispune modificarea obligatiilor in mod corespunzator, pentru a asigura persoanei supravegheate sanse sporite de indreptare.
(2) Instanta dispune incetarea executarii unora din obligatiile pe care le-a impus, atunci cand apreciaza ca mentinerea acestora nu mai este necesara.
Așadar, poate că instanța, fie din oficiu, fie la cererea dvs. , va aprecia că nu mai sunt necesare anumite măsuri sau, dimpotrivă, că se impun noi măsuri de supraveghere.