avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... S-a emis Procedura de efectuare a plãților ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

S-a emis Procedura de efectuare a plãților sumelor prevãzute prin hotãrâri judecãtorești având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule și a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule?

Stie cineva daca asta e ordinul pentru restituirea taxei ? [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: andrreyutz , utilizator 12:55, 8 Iunie 2014
este vorba despe Ordonanta 8/2014. Potrivit art. XV plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata precum si alte sume stabilite de instantele judectoresti devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.
Din cate am inteles aceasta Ordonanta ar fi neconstitutionala. Sfatul meu este sa va dresati unui executor judecatoresc unde faceti cerere de executare in baza hotararii pe care o aveti, executorul va emite un proces verbal de neindeplinire a executarii si cu acesta mergeti in instanta si invocati neconstitutionalitatea ordonantei.
Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al ministrului finantelor publice, cu respectarea termenelor prevazute de oUG.
sa inteleg ca asta e ordinul da sau nu ? sunt curios cat trebuie sa mai astept pana primesc banii au trecut 6 luni.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea taxei de poluare se face in termen de 5 ani ? Pilu Pilu Buna dimineata, as avea si eu o intrebare, daca poate cineva sa ma ajute: Am auzit si am si citit undeva ca restituirea taxei de poluare (pentru emisiile ... (vezi toată discuția)
Statul roman - nu respecta hotararile judecatoresti ? gigelas gigelas Buna ziua, Dupa ani de zile de procese,s-a dispus restituirea taxei auto. Acum,Statul Roman a decis sa fie restituita in 5 ani,conform OUG ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto de la anaf in baza unei sentinte irevocabile cocos1 cocos1 Buna ziua, Am castigat in instanta impotriva celor de la ANAF si Curtea de Apel a dispus printr-o Hotarare definitiva si irevocabila restituirea sumei ... (vezi toată discuția)