avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari pe un act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari pe un act de vanzare cumparare

Buna ziua..
Părinții mei intenționează să-mi faca acte de vanzare-cumpărare pe o bucata de pământ :justcuz:. Eu aș vrea ca și viitorul meu soț să fie trecut, chiar daca nu suntem casătoriți, eu figurez cu un nume, iar el cu altul...întrebarea mea este: se poate trece 2 proprietari diferiți pe act? vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: doina33 , utilizator 19:49, 10 Iunie 2014
Sunteti foarte draguta ca faceti asta :D. Da, se poate sa va vanda fiecaruia pe cote parti.
Dansul da vreun ban pe partea lui de teren, altfel de ce vreti sa il improprietariti ? daca va despartiti, o sa vrea desigur partea lui de teren sau banii pe ea, v-ati gandit la asta ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Stimat forumist @doina33,

Având aceeași părere cu colega mea, nu mai bine părinții vă vă vând doar dvs? Din experiență, multe din aceste cazuri se sfârșesc în instanță defavorabil. Nu este nimic greșit să vă protejați interesele.

Cu stimă.
Din pacate banii sunt mult mai importanti decat dragostea... am prins o dna. profesor de Dreptul Familiei care ne zicea mereu: "in familie se fura mai rau ca intr-o societate. Invatati-va sa va aparati de cel de langa voi".
Stiu ca poate parea ca o rautate la prima vedere...

O sa va raspund si la intrebare dvs.: se pot trece 2 proprietari pe actul de vanzare-cumparare.
Se pot trece doi proprietari diferiti pe act dar ar trebui sa se achite si banii daca este vorba de o vanzare.

Si eu sunt de parere ca daca nu se plateste pretul vanzarii nu ar trebui facut actul...si nici legal nu ar fi...deoarece nu ar fi o vanzare...

Cel mai bine ar fi sa nu se incheie niciun act juridic...

eu vin cu pământul , iar el cu banii..deocamdată..vrem să ne ridicăm o căsuță...și da stim că se ” poartă” mai mult divorțurile sau despărțirile dar nu..nu ne gandim ..bat clopote de nuntă acușh :dance3:...... și sunt multe de făcut...însă realitatea e că și eu daca aș fi în postura lui sau și voi..nu ați putea investi în ceva care nu e al vostru sau este din vorbe...indiferent care e gradul de rudenie...ai mei au zis că nu se poate din start....cloncluzia...se poate!măcar stim ce avem de făcut :hammer:.. Mulțumesc pentru răspunsuri...Vă pup :P
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
doina33, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara,m-ar interesa o solutie corecta pt ambele parti in ... Nicoleta_Lidia Nicoleta_Lidia Buna seara,m_ar interesa o solutie corecta pt ambele parti in urmatoarea situatie: Mama mea are act de mostenire pt un pamant. Sora ei,care intre timp a ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare intre parinti si copii midengeo midengeo Buna ziua cu stima as dori dupa parerea dumneavoastra se poate incheia un act de acest gen,mama este divortata de 20 de ani de tatal nostru ,eu mai am un frate ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren in teleorman alex333 alex333 Bunaseara, doresc sa cumpar un teren in Teleorman (saracie maxima) titlu de proprietate este pe numele tatalui vanzatorului ( decedat in 1999 care mai are 3 ... (vezi toată discuția)