avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... foaie de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

foaie de boala

cata foaie de boala poate sa imi dea dr de familie la bronsita ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 11 Iunie 2014
Reformulati ce doriti sa intrebati, daca vreti un raspuns.
cat are dreptul medicul de familie sa imi dea foaie de boala?
1. Denumirea oficiala nu este "foaie de boala", este "certificat de concediu medical".

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 25.
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape.

(2) În cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pânã la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnãvire.

(3) Durata cumulatã a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporarã de muncã nu poate depãşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnãvire, indiferent de cauza acesteia. Dupã totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de cãtre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevãzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediu medical de la medicul de familie camelia20100 camelia20100 buna ziua.eu lucrez la o firma unde se lucra in felul urmator:2 zile pe unu,2 zile pe 2 si 2 zile pe schimbul 3 #-o si urmatoarele 2 zile libere asta depinde ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Ramonaioannaa Ramonaioannaa Buna! Cat concediu imi poate acorda medicul de familie? As vrea 10 zile in iulie. Ultimele zile ale lunii iulie. As mai putea sa imi iau 10 la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Buna seara, Va rog sa mi spuneti cat concediu medical poate da medicul de familie intr o luna in urma iesirii din spital si daca este posibil ca un medic ... (vezi toată discuția)