avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor calatoreste singur
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor calatoreste singur

Buna ziua!!! Am un copil minor(8 ani) care printr o hotarare jud definitiva si irevocabila imi este incredintat spre crestere si educare. De doi ani locuim in Danemarca Copenhaga, anul acesta baiatul meu vrea sa plece in tara la bunici in vacanta de vara dar din cauza faptului k eu sunt pe ultima suta de metri si mai am putin si nasc nu pot calatori cu el!!!
As dori sa stiu ce acte trebuiesc facute la ambasada pt a calatori singur cu avionul! Dus-intors !!! Va multumesc si va doresc o zi buna!!

Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 15:56, 10 Iunie 2014
se poate dar numai insotit de o persoana din cadrul companiei aeriene cu care calatoreste si care va fi desemnata in momentul efectuarii formalitatilor de imbarcare.
Pentru aceasta este necesar acordul Dvs scris .
Mentionez ca numai unele companii aeriene acorda acest serviciu de aceea este de preferat sa va interesati direct la compania aeriana atat asupra documentelor solicitate cat si asupra costului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a unui minor AnaHango AnaHango De ce acte am nevoie pentru a scoate un minor din tara fara parinti , si daca are nevoie de insotiror , calatoria fiind cu avionul si traseul este cu o escala ? (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)