avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii asociat unic si administrator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii asociat unic si administrator

Buna ziua,
o persoana care are o microinterpindere, asociat unic si administrator cum isi poate plati cas,cass etc?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:45, 11 Iunie 2014
Pentru C.A.S.S. se incheie un contract cu CASA DE SANATATE de care apartineti si platiti lunar cel putin contributia aferenta salariului minim pe economie.

Pentru C.A.S. se depune declaratia 600 la ADMINISTRATIA FINANCIARA. O gasiti aici: [ link extern ]
Buna ziua,

Administratorul unei societati poate beneficia de indemnizatia de administrator pentru care se platesc contributiile sociale.
Mai multe informatii gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc. Si pentru somaj?
Adica as vrea sa platesc toate contributiile aferente unui salariu.
O precizare referitoare la modul cum asociatul unic care e si administrator, se poate asigura direct la casa de penstii daca nu are salariati pe firma si nu e nevoit sa depune D112. Daca va asigurati direct la casa de pensii veti plati lunar, in 2014, cate 252lei pentru contributia la pensie.
Nu se depune D600 pentru ca, dupa cum e trecut si in acea declaratie, aceasta declaratie e pentru alte categorii de contribuabili.
Mergeti direct la casa de pensii de care apartineti cu domiciliul din buletin si va vor da ei o declaratie de asigurat pe care o veti completa pe loc in dublu exemplar. Sa aveti copie dupa buletin si un dosar de incopciat. Apoi lunar, pana pe 25 a lunii urmatoare, veti plati direct la caseria lor, contributia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurarilor sociale si de sanatate Anca Maria B. Anca Maria B. Buna ziua, Cum pot sa imi platesc contributiile sociale si de sanatate in conditiile in care nu mai sunt angajata? Cum si unde pot sa fac cererile, ... (vezi toată discuția)
Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Asigurare pensie persoana fara venit marcel123 marcel123 O persoana poate plati pentru pensie daca nu lucreaza ? (vezi toată discuția)