avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR, SUNT DISPERATA!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR, SUNT DISPERATA!

Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de urbanism pt ca ambele parcele au sub 150 de metri patrati. Notarul mi-a recomandat sa cerem dezmembrare pe calea instantei. Stie cineva cati ani dureaza dezmembrarea pe calea instantei de unde sa incep si daca am nevoie de avocat din moment ce amandoua partile suntem de acord?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2009
Anomiskaracuda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anomiskaracuda , utilizator 01:29, 10 Mai 2009
:O Ce puteti face cu cate 150 mp. In instanta dureaza putin daca sunteti de acord, respectiv vreo cateva luni, depinde . Insa e posibil ca si instanta sa nu fie de acord cu dezmembrarea ( care cred ca e de fapt o iesire din indiviziune) de aceea e posibil sa decida ca unul dintre dvs sa despagubeasca pe celalalt.
In functie de natura dobandirii proprietatii de catre cele doua parti se solicita iesirea din indiviziune .Formulati cerere la instanta de judecata , timbrati cu 19 lei si depuneti la dosar si schita cadastristului.La termenul de judecata care vi se acorda faceti o tranzactie prin care fiecare dintre parti preia in deplina proprietate atat teren cat si imobil casa de locuit , conform schitei cadastrale ce urmeaza sa faca parte integranta din tranzactie .Va urez bafta ! E o situatie ce se rezolva foarte simplu.
***Din ce mi-ati spus dvs. e posibil ca instanta sa ma oblige sa vand partea mea din casa + teren celuilalt propietar? Si daca eu nu vreau ce se intampla? Precizez ca celalalt propietar mi-a ingradit dreptul de folosinta a casei + terenului ani de-a randul si pot dovedi asta, desi am platit impozit dupa ce s-a facut succesiunea (dar fara iesire din indiviziune). Nu mi se pare corect daca instanta ma va obliga sa ii vad celuilalt propietar. De fapt situatia concreta este: teren 260 mp + casa cu doi propietari tatal meu si unchiul meu. Tatal meu a decedat iar prin succesiune am urmat eu si sora mea. Acum in acea casa sta o fiica a unchiului meu care este casatorita cu doi copii si care mi-a ingradit drepturile de propietate mie si surorii mele ani la rand! Dar fiindca tatal ei traieste si el este de fapt propietarul nu stiu pe cine sa dau in judecata in caz ca instanta ma obliga sa le vand lor. Nu stiu ce sa mai fac! Va rog ajutati-ma cu un sfat concret. Va multumesc mult de tot!**
Ati dezbatut succesiunea dupa tatal dumneavoastra decedat? Daca DA...in locul cui a revenit aceea parte sau s-a impartit in mod egal?
Oricum.....pentru iesirea din indiviziune trebuie sa chemati in judecata pe unchiul dumneavoastra si nu pe fata acestuia care locuieste in aceea casa.
Da am dezbatut succesiunea dupa tatal meu decedat si jumatatea lui din propietate mi-a revenit mie si surorii mele, iar unchiul meu are cealalta jumatate, de care se foloseste insa fiica lui. Ea ne interzice (mie si surorii mele) sa stam acolo pe motiv ca trebuie sa ne bagam contoar pt curentul electric si sa ne tragem apa separat dar pt asta trebuie sa avem acte de propietate pe partea noastra de teren + casa. Noi am inceput sa facem actele, cadastristul ne-a facut cadastrul si propunerea de dezmembrare, dar primaria nu ne da certificatul de urbanism deoarece ambele parcele au sub 150 m.p. Intrebarea mea este:******** Daca cer dezmembrarea in instanta este posibil ca judecatorul sa ne oblige sa ii vindem unchiului nostru jumatatea noastra, deoarece parcelele au mai putin de 150 m.p. ? Sau ar trebui sa cer mai intai iesirea din indiviziune si apoi dezmembrarea? Mie asa mi se pare logic. Si repet ambele parti suntem de acord, in cazul asta am nevoie de un avocat? Astept raspuns. Va multumesc mult de tot.

Alte discuții în legătură

Caz complicat :( Anomiskaracuda Anomiskaracuda Am mai scris de vreo 3-4 ori. Este vorba de un teren de 260 m .p. ce trebuie impartit pe jumatate + casa. O jumatate eu si sora mea iar cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)
Caut avocat pt iesire din indiviziune si incalcare drept de propietate simoneangel simoneangel Problema mea este ca am o casa + teren in indiviziune cu unchiul meu, de care in prezent se foloseste una din fiicele lui, adica una din verisoarele mele care ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare pe calea instantei? Anomiskaracuda Anomiskaracuda Am de impartit cu o ruda un teren de 260 m patrati plus constructie, am fost la cadastrist, ne-a facut cadastrul, intrabularea si schita de dezmembrare, dupa ... (vezi toată discuția)