avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CAZ COMPLICAT :(
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CAZ COMPLICAT :(

Am mai scris de vreo 3-4 ori. Este vorba de un teren de 260 m .p. ce trebuie impartit pe jumatate + casa. O jumatate eu si sora mea iar cealalta jumatate unchiul meu. Noi am decis sa facem imparteala (dezmembrarea sau iesirea din indiviziune) pe cale amiabila. Am facut cadastrul, intrabularea si propunerea de dezmembrare la un birou care se ocupa cu asa ceva. Mai departe am fost la notar care ne-a trimis la primarie sa ii aducem certificat de urbanism dar primaria nu ne-a dat acest certificat deoarece ambele parcele rezultate din imparteala egala a terenului au sub 150 m.p. Notarul ne-a spus sa cerem iesire din indiviziune in instanta, dar am inteles ca in instanta te duci numai cand partile nu cad de acord asupra impartelii. In cazul acesta ambele parti (eu si sora mea de o parte si unchiul meu de cealalta parte) suntem de acord sa impartim totul in mod egal. CE TREBUIE SA FAC IN ACEST CAZ? Exista posibilitatea ca daca ne ducem in instanta judecatorul sa ne oblige pe mine si pe sora mea sa ii vindem partea noastra unchiului nostru? Si daca noi nu vrem ce se intampla? Am nevoie de un avocat in cazul asta? Astept raspuns. Va multumeasc.
Anomiskaracuda a scris:
Am mai scris de vreo 3-4 ori.

Ceea ce este contrar regulamentului de postare. Postati problema o singura data, nu mai mult. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare pe calea instantei? Anomiskaracuda Anomiskaracuda Am de impartit cu o ruda un teren de 260 m patrati plus constructie, am fost la cadastrist, ne-a facut cadastrul, intrabularea si schita de dezmembrare, dupa ... (vezi toată discuția)