avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Balcon fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Balcon fara autorizatie

Buna Ziua!!!
Am o problema si foarte mult as dori o solutie ,indrumare legala,daca se poate.
In 2003 am construit la parterul blocului un balcon,am obtinut autorizatia de contructie doar pentru o treime din totalul balconului,initial am vrut doar ce am obtinut in urma autorizatiei dar avand in vedere ca este in spatele blocului si in urma unei recomandari si sfaturi a unui vecin de la etajul 1 am construit fara autorizatie trei sfert din acest balcon. Nu au fost probleme pana in 2010 cand am hotarat sa pun acoperis ,in acest moment a aparut reclamatia vecinului cu pricina la politie,respectiv primarie. Nu am inteles de ce a actionat asa deoarece i-am spus acestuia ca in schimbul aprobarii o sa realizez lucrari e izolare exterioara a a apartamentului vecin.Asa am ramas cu tigla in beci,si lucrarile stagnate. Am incercat sa obtin de la urbanism o autorizatie pt suprafata totala,mi s-a respins.Acum insa acelasi vecin m-a reclamat din nou la insp de stat in constr de data aceasta ,care a pus in vedere primariei demolarea extinderii pana la 15.08.2014. Ce mai pot face in acest deoarece aceasta constructie are o valoare sufleteasca foarte mare pentru mine ,a fost mai mult o dorinta a mamei mele care a decedat intre timp,chiar imi doresc sa raman cu acest balcon doar din acest motiv,dar bineinteles ca nu se accepta asa ceva in justitie,cum pot obtine in acest stadiu un drept de concesiune sau ce pot face sa intru in legalitate. Nu inteleg mania,invidia acestui vecin care a actionat asa pentru ca eram dispusa la orice fel de compromis ....Va multumesc si va rog sa imi sugerati daca sunt cai de atac in acest stadiu.
Cel mai recent răspuns: irinamaria39 , utilizator 11:59, 11 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc ,am acest documentatii dar doar pentru o parte din balconul construit in 2003,problema mea este pentru restul de constructie fara AC ,DEOARECE AM CREZUT INTR-O SOLUTIONARE INTRE OAMENI NU asa fara discutii pe masa nepusa cu reclamati, pentru ca si daca aveam cea mai mica banuiala de intoarcere a acestei situatii care a fost amiabila pana la un anumit punct imi luam masuri de obtinere a acestor acte atunci ..Am incercat sa obtin in 2011-2012 de la urbanism actul dar mi s-a refuzat si nu sunt din Bucuresti.Nu stiu mi se pare o situatie fara rezultat, ,nu stiu cum sa combat aceasta masura din 2014 de catre Insp de stat in constructii macar de moment pana la gasirea altor solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Acte ELLENA_SN ELLENA_SN Locuiesc la parteul blocului, am obtinut autorizatie de constructie si am construit balcon. De unde pot sa iau: - proces verbal de terminare a lucrarii, - ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)