Buna ziua,daca ma puteti ajuta cu un raspuns in privinta platii unor cheltuieli de judecata.In fapt este vorba despre un proces pe care l-am pierdut printr-o decizie irevocabila la Curtea de Apel fiind obligat si la plata unor cheltuieli de judecata.Decizia a fost data in luna a-7-a 2013 si pana in prezent nu am primit nicio notificare din partea celui care a castigat.Ezte vorba de un angajator institutie bancara.Ce ma sfatuiti sa fac ptr. a nu ajunge la eventuale penalizari sau taxe executoresti,astept in continuare o notificare din partea celui care castigat procesul sau solicit eu sa-mi comunice modalitatea in care sa le achit aceste cheltuieli de judecata.Pe de alta parte din cate stiu,daca in 3 ani nu-mi solicita acesti bani datoria se prescrie.Va multumesc!
Desigur as alege varianta a doua mai ales ca de la proununtarea sentintei a trecut deja aproape un an si cine stie poate o minune se intampla si trec 3 ani,insa vreau sa stiu daca solicitarea va veni din partea celui care a castigat vor fi insotite aceste cheltuieli de judecata automat si cu cheltuieli datorate executorului judecatoresc?Si daca da la ce suma se ridicaaceste onorarii.....e un procent anume stabilit prin lege?
Eu cred ca mai bine ar fi sa citesti incaodata hotararea judecatoreasca, acolo nu scrie cat ?cand ?si unde trebuie platit?????
Din punctul meu de vedere hotararea este cea care stabileste ce si cum, si totodata cea care trebuie respectata.
In situatia in care veti fi pus in executare silita se va executa creanta stabilita in hotararea judecatoreasca (care poate fi de baza + dobanzi + penalitati), la care se adauga cheltuielile de judeca stabilite in hotarare si cheltuielile de executare compuse din: onorariu executor judecatoresc (difera in functie de executor, taxele judiciare de timbru, cheltuielie efectuate cu executare: xerox, plicuri, comunicari adrese, agenti procedurali etc.), dobanzi si este posibil sa ma existe si un alt onorariu al unui avocat care reprezinta petentul in faza executarii silite (la fel, difera in functie de avocat).
Costurile nu le putem estima intrucat acestea cresc in functie de durata executarii.
Executare silita
v11
Buna ziua.
In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)